All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
subota, 28 jul 2018 13:57

Dačić: SAD podržavaju dijalog sa Prištinom

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da SAD podržavaju dijalog Beograda i Prištine i nastojanja srpske strane da se dođe do kompromisa.
 
Ivica Dačić - Foto: TANЈUG
Ivica DačićFoto: TANЈUG

Dačić je, povodom informacija da SAD imaju novo konstruktivno rješenje u vezi sa Kosovom i Metohijom, rekao da nije riječ samo o novom rješenju, već o novom pristupu i da to predstavlja veliku promjenu.

"To znači da su se otvorila vrata za traženje novog kompromisnog rešenja za koje SAD nisu bile spremne u proteklim godinama jer su smatrale da je to pitanje zatvoreno", rekao je Dačić novinarima u Beogradu.

Dačić je po povratku iz Vašingtona gdje je prisustvovao obilježavanju stotinu godina od podizanja srpske zastave na Bijelog kući istakao da SAD imaju pouzdanog partnera u Srbiji, prenose beogradski mediji.

"Dužni smo da prevaziđemo negativno nasleđe nedavne prošlosti i ostvarimo punu saradnju zasnovanu na zajedničkim vrednostima i uzajamnom interesu Srbije i SAD", rekao je Dačić.

Američki ambasador Kajl Skot rekao je novinarima da je američki stav da stabilno rješenje u vezi sa Kosovom i Metohijom mora biti pronađeno kroz pregovore Beograda i Prištine.

"Bilo koji dogovor Beograda i Prištine mi smo spremni pozitivno da razmatramo", rekao je Skot, te ukazao na važnost da se dođe do stabilnog i trajnog rješenja za budućnost regiona jer otvorena pitanja komplikuju situaciju.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…