All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
petak, 27 jul 2018 12:39

Dom naroda nije prihvatio informaciju o migrantskoj krizi

 Dom naroda parlamenta BiH nije prihvatio informaciju o sprovođenju Plana hitnih mjera i realizovanju aktivnosti iz Informacije o procjenama i mogućnostima BiH u vezi sa pitanjem izbjegličke krize u regionu i EU i pregledu situacije u vezi sa migrantskom krizom na zapadnobalkanskoj ruti, jer je protiv bio Klub delegata srpskog naroda.

Prihvaćen je zaključak delegata iz reda hrvatskog naroda Martina Raguža da Dom naroda predloži održavanje zajedničke sjednice oba doma o migrantskoj krizi i Maria Karamatića /HNS/ da se obaveže Ministarstvo bezbjednosti da obavijesti nadležne policijske agencije da prema migrantima počnu primjenjivati zakone koji važe za sve građane u BiH.

U raspravi o ovoj tački dnevnog reda delegat iz reda srpskog naroda Sredoje Nović ponovo je ukazao na činjenicu da ni ovoj tački dnevnog reda ne prisustvuje predstavnik Savjeta ministara BiH kao predlagača.

Delegat iz reda bošnjačkog naroda Sead Kadić /SDA/ rekao je da je u Bihaću i Velikoj Kladuši više od 4.000 migranata smješteno u neadekvatne objekte.

“Situacija sa migrantima nije ista kao prije dvije-tri godine kada su oni samo prolazili kroz BiH. Ne radi se ništa konkretno da se problem počne rješavati. Nema jasne slike šta je čija nadležnost”, istakao je Kadić.

Delegat iz reda bošnjačkog naroda Sifet Podžić /DF/ naglasio je da je potrebno pokrenuti istragu protiv institucija koje su lažno izvještavale da je sve u redu kad je riječ o migrantskoj krizi.

Davanjem saglasnosti za ratifikaciju više sporazuma, memoranduma i ugovora sjednica je okončana.

Dom naroda nije prihvatio informaciju o migrantskoj krizi

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…