All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
petak, 27 jul 2018 11:45

Počelo obilježavanje Dana ustanka protiv fašizma

Na Banj brdu u Banjaluci i u Milića Gaju kod Kozarske Dubice danas se obilježava 27. jul - Dan ustanka protiv fašizma 1941. godine.

Svečanosti u Banjaluci i Kozarskoj Dubici prisustvovaće ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović, dok će Radislav Dončić, izaslanik člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladena Ivanića, prisustvovati programu obilježavanja u Milića Gaju. 

 

Thumbnail

 

Na Banj Brdu  ppoloženi su vijenci  za 11.00 časova, na Spomenik poginulim Krajišnicima u Narodnooslobodilačkoj borbi nakon čeja je planirano obraćanje zvaničnika.

 

Thumbnail

 

Na Partizanskom groblju u Knežici u 18.00 časova biće položeni vijenci, a obraćanje zvaničnika planirano je od 18.45 časova. 

Savanović, koji je i predsjednik Odbora Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova, rekao je ranije da se dolazak nacizma i fašizma na Balkan pamti kao najcrnje vrijeme u istoriji srpskog naroda jer je tada najviše stradao. 

 

Thumbnail

 

On je podsjetio da je ustaška država ciljano projektovala da Srba zapadno od rijeke Drine ne smije biti. 

 

Thumbnail

 

"Na prostoru Hrvatske i BiH 1941. godine živjelo je ukupno 6.300.000 stanovnika, od kojih 3.300.00 Hrvata, 1.950.000 Srba i 700.000 muslimana. Strategija je bila - trećinu Srba pobiti, trećinu prekrstiti, a trećinu protjerati, i odmah su počeli da to realizuju", naveo je Savanović. 

 

Thumbnail
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…