All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
utorak, 03 jul 2018 10:35

NSRS o Izvještaju o radu MUP-a Srpske

Narodna skupština Republike Srpske nastavila je redovno zasjedanje razmatranjem Izvještaja o radu MUP-a Srpske za prošlu godinu. U izvještaju je navedeno da je ovo ministarstvo uspješno realizovalo poslove i zadatke iz svoje nadležnosti, što se ogleda kroz ostvareno povoljno stanje bezbjednosti u oblasti kriminaliteta, u saobraćaju, te očuvanju stabilnog reda i mira.
 
NSRS uživo -
 

Predstavljajući izvještaj o radu MUP-a za 2017. godinu u Narodnoj skupštini Republike Srpske, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač je naglasio da taj dokument pokazuje da je postignuti rezultat jedan od najboljih od postojanja MUP-a. 

Poslanik SNSD-a Vanja Bajić istakao je da je izvještaj o radu MUP-a za 2017. godinu do sada jedan od najboljih i naglasio da se policija maksimalno angažuje na svim poljima što potrvđuje i sam izvještaj.

Samostalni poslanik Ilija Stevančević je izjavio da MUP treba uvijek da ima bolje rezultate, iako Izvještaj za prošlu godinu zaslužuje visoku ocjenu.

Poslanik NDP-a Zdravko Krsmanović je rekao da mnogo stvari u radu MUP-a nije dobro, te da, kako kaže, nije dobra politizacija policije, posebno u smislu kadrovanja. 

Poslanik SDS-a Miladin Stanić je naglasio da se mora više raditi na suzbijanju problema korupcije u Srpskoj.

Šef Kluba poslanika Koalicije "Domovina" Admir Čavka smatra da MUP radi dobar posao, posebno kada je riječ o napadima na vjerske objekte Islamske zajednice, te izrazio nadu da će na rukovodećim mjestima u Policiji Srpske biti više Bošnjaka.

U nastavku sjednici biće razmatran i konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Republike Srpske za period 1. januar - 31. decembar 2017. godine i izvještaj Komisije za koncesije Republike Srpske o radu i finansijski izvještaj za 2017. godinu.

Pred poslanicima će biti i izvještaj ombudsmana za djecu za 2017. godinu, izvještaj o rezultatima aktivnosti Institucije ombudsmana za ljudska prava BiH za 2017. godinu i informacija o odlukama o pomilovanju u 2017. godini.

Prenos zasjedanja NSRS možete pratiti na programu RTRS plus.

Skupština je sinoć završila raspravu o izvještaju Anketnog odbora formiranog s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač prethodno je rekao da je rad Anketnog odbora otišao u smjeru koji nije primjeren ni tom odboru niti Narodnoj skupštini, da je zloupotrijebljen, a da su zaključci politički.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…