All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
utorak, 03 jul 2018 10:35

Patrijarh Irinej: Јoš nije vrijeme za dolazak pape Franje

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej izjavio je da ostaje pri svom ranije izrečenom stavu da nije vrijeme za dolazak poglavara Rimokatoličke crkve pape Franje u Srbiju.
 
Njegova svetost patrijarh Srpski  (Foto: đakon Dragan S. Tanasijević) -
Njegova svetost patrijarh Srpski (Foto: đakon Dragan S. Tanasijević)

Patrijarh Irinej istakao je da tokom nedavnog sastanka sa državnim sekretarom Vatikana kardinalom Pjetrom Parolinom koji je boravio u posjeti Srbiji, nije bilo riječi o dolasku pape Franje.

"O tome nijednu reč nismo razmenili. Ni sa jedne ni sa druge strane. Bilo je govora o drugim stvarima, ali o tome ne. Svojevremeno sam rekao šta imam i ostajem pri tome", rekao je patrijarh Irinej za "Blic".

List podsjeća da je srpski patrijarh početkom godine rekao da je "zbog svega što se desilo u prošlosti i ogromnog broja prognanika iz Hrvatske veliki dio naroda protiv toga" da poglavar rimokatoličke crkve posjeti Srbiju.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, s druge strane, ocjenjuje da bi posjeta pape Franje bila od koristi Srbiji.

"Moj stav kao državnika je da bi u interesu Srbije bila poseta pape, naročito u kontekstu nepriznavanja Kosova. Teško će u budućnosti biti nekog pape koji ima više razumevanja za nas od pape Franje", rekao je Dačić za "Blic".

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…