All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
utorak, 19 jun 2018 06:02

Vučić i Tači u nedjelju na novoj rundi dijaloga u Briselu?

 Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski predsjednik Hašim Tači trebalo bi da se sastanu u nedelju 24. juna na novoj rundi dijaloga u Briselu, sazanje Tanjug iz evropskih diplomatskih izvora.

 

Kako je ranije Tanjugu potvrđeno u Evropskoj službi za spoljne poslove, dva predsjednika bi na novom sastanku trebalo da prvenstveno razgovaraju o postizanju sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa, dok će implementacija već postignutih sporazuma biti na drugo mjestu agende.

Dijalog na visokom političkom nivou između predsjednika Alekanadra Vučića i Hašima Tačija posljednji put održan je 23. marta u Briselu. I tada se razgovaralo o sveobuhvatnom sporazumu, ali je predsjednik Srbije najviše insistirao upravo na temi formiranja Zajednice srpskih opština.

Pred sastanka dvojice predsjednika, u petak i subotu, trebalo bi da se održi još jedna runda tehničkih razgovora delegacija Beograda i Prištine.

U EU nisu željeli da komentrašu kako je protekao današnji bilateralni sastanak EU i delegacije Prištine koja je do sada odbijala da nastavi tehnički dijalog sa Beogradom uslovaljavajući svoje prisustvo promjenom agende i fokusa "sa Zajednice srpskih opština na sve neispunjene dogovore, uključujući i energetiku".

Vučić i Tači u nedjelju na novoj rundi dijaloga u Briselu?

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…