All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
subota, 19 maj 2018 19:47

Vilić: Ne raspolažemo informacijom o mogućem ugrožavanju Erdoganove posjete

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić rekao je da operativni štab, koji je formiran povodom sutrašnje posjete predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Sarajevu, ne raspolaže informacijom o mogućem ugrožavanju ove posjete.
 
Mirsad Vilić (foto: avaz.ba) -
Mirsad Vilić (foto: avaz.ba)

Vilić je naveo da u operativnom štab "Prijateljstvo 2018" učestvuju policijske agencije, Obavještajno-bezbjednosna agencija, Oružane snage BiH, Služba za poslove sa strancima, Protokol Predsjedništva BiH.

"Preduzete su sve bezbjednosne mjere da bi navedena posjeta prošla u najboljem redu. Do sada Štab ne raspolaže informacijom o mogućem ugrožavanju posjete", rekao je Vilić za "Avaz" komentarišući navode u medijima o mogućem atentatu na Erdogana prilikom sutrašnje posjete Sarajevu.

Turske obavještajne agencije zaprimile su dojavu da bi na Erdogana, koji sutra treba da doputuje u posjetu BiH, mogao da bude izvršen atentat, objavio je N1 pozivajući se na agenciju "Anadolija".

U dojavi se navodi da atentat pripremaju osobe turskog porijekla. Dojava je došla od grupe turskih državljana koji žive u Skoplju.

Zamjenik premijera Turske Bekir Bozdag izjavio je da Erdogan nije neko ko se plaši prijetnji smrću, te da dojava atentata nije ništa novo.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…