All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
petak, 18 maj 2018 18:48

MUP RS: Na vrijeme zamijeniti lične dokumente

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske poziva građane da na vrijeme podnesu zahtjev za izdavanje ličnih dokumenata i njihovu zamjenu kako bi izbjegli gužve i spremno dočekali sezonu školskih ekskurzija i godišnjih odmora.
 
BiH pasoš - Foto: RTRS
 

Iskustva iz prethodnih godina pokazuju da najveći broj građana lične dokumente mijenja u ljetnim mjesecima, kada se na lokacijama za izdavanje ličnih dokumenata stvaraju najveće gužve, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

U maju i junu prošle godine podneseno je ukupno 16.094 zahtjeva za izdavanje ili zamjenu ličnih karata, dok je u julu i avgustu podnesen 21.221 zahtjev.

Kada je riječ o izdavanju putnih isprava, u maju i junu 2017. godine izdata su 22.803 pasoša, a u julu i avgustu 39.035.

"Ukoliko im je istekao rok važenja ličnih dokumenata ili je pred istekom, građanima savjetujemo da blagovremeno reaguju i predaju zahtjeve za izdavanje ili zamjenu dokumenata", poručili su iz MUP-a.

Iz ove institucije savjetuju građanima da u cilju izbjegavanja gužvi prate status svog dokumenta putem SMS servisa tako što će, uz predaju zahtjeva za izdavanje ličnog dokumenta, prijaviti broj mobilnog telefona kako bi mogli koristiti uslugu tog servisa.

Slanjem SMS poruke na jedinstveni broj 091-110-122 mogu se dobiti podaci o trenutnom statusu zahtjeva za izdavanje lične karte, vozačke dozvole, putne isprave i registracije vozila, kao i informacije o pojedinačnim ili svim neplaćenim novčanim kaznama, te ukupnom iznosu kaznenih bodova.

Građani se telefonski mogu informisati o stanju svog ličnog dokumenta, a brojeve telefona svih lokacija za izdavanje ličnih dokumenata u Srpskoj, mogu pronaći na internet stranici MUP-a www.mup.vadars.net.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…