All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
petak, 11 maj 2018 07:31

Od januara evidentirano 3.500 migranata, trostruko više nego lani

Od januara do danas u BiH je evidentirano skoro 3.500 migranata, što je trostruko više od ukupnog broja ovih lica u prošloj godini, rekao je direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić.
 
Migranti u BiH (Foto: Avaz) -
 

Iz Službe je saopšteno da su Ujić i njegov zamjenik Mirsad Buzar upoznali ombudsmana za ljudska prava BiH Јasminku Džumhur i njene saradnike o trenutnoj situaciji povećanog priliva migranata u BiH.

Ujić je istakao da Služba za poslove sa strancima registruje migrante, te uzima biometrijske podatke, nastojeći da zajedno sa drugim nadležnim institucijama, uprkos otežanim okolnostima, upravlja migracijama u BiH.

On je naveo da će tokom narednih dana nadležne institucije zajedničkim djelovanjem i u koordinaciji sa najvišim instancama naći rješenja za dodatne smještajne kapacitete van urbanih dijelova gradova /Sarajevo, Bihać, Velika Kladuša/ u koje bi migranti bili izmješteni.

Džumhurova je naglasila da je potrebno ostvariti što bolju saradnju između nadležnih institucija s ciljem zaštite ljudskih prava migranata koji BiH koriste samo kao tranzitno područje ka zemljama EU, ali i da se mora voditi računa o bezbjednosti građana.

Ona je dodala i da je od ključne važnosti jačanje kapaciteta nadležnih institucija kako bi se pružio adekvatan odgovor na složenu situaciju povećanog priliva migranata.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…