All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
ponedeljak, 23 april 2018 06:52

Tramp i Kongres jednoglasni u podršci Ukrajini

Administracija predsjednika SAD Donalda Trampa i Kongres SAD jednoglasni su u podršci Ukrajini, izjavio je ukrajinski ministar spoljnih poslova Pavel Klimkin.
 
Donald Tramp - Foto: Screenshot/YouTube
Donald TrampFoto: Screenshot/YouTube

On je nakon jučerašnjeg sastanka sa vršiocem dužnosti državnog sekretara SAD Džonom Salivenom na marginama sastanka šefova diplomatija zemalja Grupe sedam /G7/ u Torontu izjavio da Ukrajina ima dosljednu dvopartijsku podršku Kongresa i Trampove administracije.

Kanadsko Ministarstvo spoljnih poslova ranije je objavilo zajedničko saopštenje ministara spoljnih poslova G7, koji su potvrdili podršku politici koju sprovodi ukrajinska Vlada.

U saopštenju se dodaje da će se održati politika sankcija Rusiji, zbog stava Moskve kada je riječ o razvoju događaja u Ukrajini, prenio je TASS.

Viši zvaničnik SAD izjavio je da su zemlje ponovo razmatrale korake koji su preduzeti, "kako bi se suočili sa prijetnjom Rusije miru i bezbjednosti", ali je dodao da je nekoliko zemalja G7 izrazilo otvorenost za dijalog sa Rusijom.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…