All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
sreda, 04 april 2018 19:03

Dan policije obilježen u gradovima i opštinama Srpske

Povodom Dana policije, u Banjaluci je danas služen parastos, položeni vijenci i prislužene svijeće na spomen-obilježje poginulim pripadnicima aktivnog i rezervnog sastava ove uprave.
  
 

Pripadnici PU Banjaluka se svake godine za Dan policije okupljaju kod spomen obilježja i sjećaju svojih drugova koji su dali živote za odbranu Republike Srpske.

Banjaluka: Pomen stradalim policajcima (Foto: RTRS)
Banjaluka: Pomen stradalim policajcima (Foto: RTRS)

Dan policije obilježen je i u Gradišci služenjem parostosa kod spomen ploče u Policijskoj upravi. U odbrambeno-otadžbinskom ratu 22 pripadnika policije iz grada na Savi položila su život na ratištima širom Republike Srpske.

Gradiška: Pomen stradalim policajcima (Foto: SRNA)
Gradiška: Pomen stradalim policajcima (Foto: SRNA)

U Policijskoj stanici Novi Grad položeno je cvijeće i prislužene su svijeće kod spomen-ploče dvojici policajaca poginulih u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Komandir Policijske stanice Novi Grad Dragan Trivanović rekao je da se obilježava 26 godina postojanja Policije MUP-a Srpske, što je prilika da se oda počast za 782 poginula policajca koji su živote ugradili u temelje Republike Srpske.

Derventi je ispred zgrade Policijske stanice služen parastos i položeni vijenci na spomen-obilježje za 10 poginulih pripadnika MUP-a Srpske u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Derventa-pomen stradalim policajcima (Foto: SRNA)
Derventa-pomen stradalim policajcima (Foto: SRNA)

Načelnik ove opštine, Milorad Simić, čestitao je svim pripadnicima policije 4. april i istakao da je Policija Republike Srpske tekovina, stabilnost i bezbjednost svim građanima.

- Moje zadovoljstvo je danas biti ovdje. Policija je poluga opštinskim strukturama vlasti i državi, njihovo postojanje u zajednici je velika stvar - rekao je Simić.

Rogatici su pripadnici Policijske stanice položili vijence i prislužili svijeće na tri spomen-obilježja, te odali počast za osam policajaca sa ovog područja poginulih u odbrambeno-otadžbinskom ratu i sve poginule pripadnike MUP-a i Vojske Srpske.

Vijenci su položeni u centralnoj spomen-sobi, kod spomenika Siniši Bjelaku i kod spomenika u Kukavicama na ulazu u Rogaticu.

Mrkonjić Gradu, Dan policije je obilježen služenjem parastosa, polaganjem vijenaca i prisluživanjem svijeća na spomen obilježje za 24 poginula policajca u proteklom ratu.

Mrkonjić Grad: Pomen stradalim policajcima (Foto: SRNA)
Mrkonjić Grad: Pomen stradalim policajcima (Foto: SRNA)

Brodu je 4. april obilježen odavanjem pošte, prisluživanjem svijeća i polaganjem cvijeća ispred spomen-obilježja za 12 poginulih pripadnika MUP-a u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

- Dok god Sava bude tekla, teći će i naša sjećanja na poginule junake. Svaki naš pokret, riječ, dobro urađen posao, izvršen zadatak policijskog službenika je ujedno pomen na ove ljude - rekao je u obraćanju komandir Policijske stanice Brod Slobodan Milićević.

I predstavnici Policijske stanice Sokolac položili su danas cvijeće kod spomen-obilježja šestorici poginulih policajaca. Zamjenik komandira Policijske stanice Sokolac Milan Božić je u selu Margetići položio cvijeće i kod spomenika stradalog načelnika ranijeg Centra bezbjednosti Istočno Sarajevo Željka Markovića.

Sokolac: Sjećanje na Željka Markovića (Foto: SRNA)
Sokolac: Sjećanje na Željka Markovića (Foto: SRNA)

Povodom Dana policije, u Bijeljini i Zvorniku juče su služeni pomeni za policajce poginule u odbrambeno-otadžbinskom ratu sa ovih područja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske danas obilježava 4. april - Dan policije Republike Srpske.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…