All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
četvrtak, 08 februar 2018 09:21

Vlada Srpske o planu usklađivanja zakonodavstva sa pravnom tekovinom EU

Vlada Republike Srpske razmatraće danas Informaciju o statističkim pokazateljima stanja u oblastima prerađivačke industrije i njihovom kretanju za 2017. godinu.
 
Vlada RS - Foto: RTRS
Vlada RSFoto: RTRS

Vlada će razmatrati i Informaciju o provođenju mjera i aktivnosti iz Akcionog plana Republike Srpske za realizaciju preporuka iz Izvještaja misije stručne procjene Evropske unije u BiH po pitanju slobode izražavanja, iz aprila 2016. godine.

Na dnevnom redu je i Informacija o izgradnji objekta Regionalnog centra Foča, organizacione jedinice ЈZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, Informacija o potrebi privremene odgode naplate poreskih obaveza Ženskom košarkaškom klubu Orlovi Banjaluka, Informacija o prijedlogu za sufinansiranje projekata Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, te Prijedlog odluke o davanju saglasnosti Fondu za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske da, u skladu sa raspoloživim sredstvima, u ukupnom iznosu od 1.284.000 KM, sufinansira projekte.

Vlada će na današnjoj sjednici razmatrati i Izvještaj Centralne popisne komisije za redovan popis objekata, opreme i ostale stalne imovine u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske, te Izvještaj o sprovođenju tendera za prodaju akcija državnog kapitala iz portfelja Akcijskog fonda Republike Srpske a.d. Banjaluka u Akcionarskom društvu "Novi mermer" Šekovići.

Predviđeno je i razmatranje Akcionog plana usklađivanja zakonodavstva Republike Srpske sa pravnom tekovinom Evropske unije i pravnim aktima Savjeta Evrope za 2018. godinu, Plana rada i finansijskog plana Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, Plana upravljanja oblasnim riječnim slivom (distriktom) rijeke Save Republike Srpske (2018-2021), Plana upravljanja oblasnim riječnim slivom (distriktom) rijeke Trebišnjice Republike Srpske (2018-2021).

Vlada Srpske će razmtrati i Prijedlog odluke o odobravanju finansiranja projekta "Nastavak izgradnje vodovodne mreže u naselju Buna-Hodbina u Mostaru" iz donatorskih sredstava Vlade Srbije, Prijedlog odluke o utvrđivanju uslova za dodjelu koncesije putem pregovaračkog postupka za izgradnju autoputa Banjaluka-Prijedor, Prijedlog odluke o ukidanju statusa javnog dobra u opštoj upotrebi, te Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za cijepanje dijela parcele na zemljištu u vlasništvu Republike Srpske na Јahorini.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga odluke o davanju saglasnosti za prodaju nekretnina u Sumpetru, Prijedloga odluke o prenosu prava svojine na nepokretnostima na opštinu Rudo, Prijedloga odluke o davanju saglasnosti na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Ministarstvu porodice omladine i sporta, Prijedloga odluke o davanju saglasnosti na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnh mjesta u Republičkoj upravi civilne zaštite.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o odobrenju isplate sredstava za socijalno zbrinjavanje radnika, u iznosu od 504.126 KM, za uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje i osiguranje od nezaposlenosti, zatim Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Plan utroška sredstava Ministarstvu nauke i tehnologije, Prijedlog odluke o prestanku važenja Odluke o prenosu prava raspolaganja i korištenja na stambenim jedinicama, broj 04/1-012-2-573/15, od 19.3.2015. godine.

Vlada će razmtrati i Prijedlog rješenja o izboru najpovoljnijeg ponuđača i dodjeli koncesije za korišćenje poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske na području grada Bijeljina radi obavljanja ratarsko-stočarske proizvodnje, Prijedlog rješenja o davanju saglasnosti na Prijedlog ugovora o zamjeni nepokretnosti između Republike Srpske, Vlade Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova i opštine Višegrad, Prijedlog rješenja o odobrenju realokacije sredstava Budžetske rezerve, u iznosu od 293.374 KM, te Prijedlog rješenja o odobravanju realokacije sredstava u okviru Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Na današnjoj sjednici biće razmtran i Prijedlog rješenja o odobravanju realokacije sredstava u okviru Republičkog hidrometeorološkog zavoda, Prijedlog rješenja o odobrenju realokacije sredstava sa Osnovnih škola, na Srednje škola i Institucije kulture, Prijedlog rješenja o odobravanju realokacije sredstava u okviru Agencije za agrarna plaćanja, Prijedlog rješenja o odobrenju realokacije sredstava u okviru Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Prijedlog rješenja o izmjeni Rješenja o imenovanju predstavnika Republike Srpske u međuinstitucionalne radne grupe za izradu strateškog okvira za reformu javne uprave u BiH 2016-2020, te Prijedlog mišljenja o Inicijativi za donošenje Zakona o izmjeni Zakona o komunalnoj policiji, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…