All for Joomla All for Webmasters

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...

Jutarnji program

U toku jutarnjeg programa RNG emitujemo različite informativne sadržaje, poput ...

Gramofon

Gramofon – Emisija stare narodne i izvorne muzike. U emisiji Gramofon slušamo ...

Vrtuljak

Vrtuljak je emisija za najmlađe slušaoce. U ovoj emisiji slušamo dječije ...

Vremenska prognoza

Cloudy

-1°C

Novi Grad

Cloudy

Humidity: 76%

Wind: 11.27 km/h

  • 22 Jan 2018

    Cloudy -1°C -5°C

  • 23 Jan 2018

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

Partner Viber stickers

ponedeljak, 08 januar 2018 07:26

Obilježavanje Dana Republike- Polaganje vijenaca i sjednica Senata

U okviru obilježavanja 9. januara - Dana Republike Srpske, u Banjaluci će na groblju Sveti Pantelija biti položeni vijenci na Spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske i održana sjednica Senata Republike Srpske.
 
Dan Republike Srpske - Foto: RTRS
 

Planirano je polaganje vijenaca i na Trgu palih boraca NOR-a, na Spomen-kosturnici na Gradskom groblju, kao i cvijeće na grobnicu 12 banjalučkih beba.

U 10.00 časova na spomen-obilježje na groblju "Sveti Pantelija" cvijeće će položiti predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović i predsjednica Vlade Željka Cvijanović, a prisustvovaće ministar rada i boračko–invalidske zaštite Srpske Milenko Savanović, srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i delegacija predstavnika Srpske u Savjetu ministara, koju će predvoditi ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak.

Za 11.00 časova planirano je polaganje vijenaca na spomenik poginulim borcima NOR-a, kojem će prisustvovati potpredsjednik Vlade Srpske Anton Kasipović, ministar Savanović, narodni poslanici, srpski član Predsjedništva BiH Ivanić i delegacija predstavnika Srpske u Savjetu ministara, koju će predvoditi ministar Crnadak.

U 12.00 časova biće položeni vijenci na Spomen-kosturnicu i cvijeća na grobnicu 12 banjalučkih beba, kojem će prisutvovati ministar Savanović, ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač, potpredsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, narodni poslanik Nedeljko Milaković, srpski član Predsjedništva BiH Ivanić i delegacija predstavnika Republike Srpske u Savjetu ministara koju će predvoditi ministar Crnadak.

Povodom obilježavanja Dana Republike, u Slatini kod Laktaša, danas će biti otvoren novi smještajni kompleks Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović".

Zavod je u izgradnju ovog objekta uložio 25,7 miliona KM vlastitih sredstava, a objekat ima 80 soba i 16 apartmana, odnosno 192 kreveta, bazen, velnes centar, terapijski blok, kongresnu salu, kafe-poslastičarnicu. Kako se očekuje, osim dosadašnje djelatnosti Zavoda, izgradnja ovog kompleksa omogućiće i razvoj zdravstvenog turizma.

Kako je najavljeno, svečanom otvaranju objekta prisustvovaće predsjednik Srpske Milorad Dodik, predsjednik republičkog parlamenta Nedeljko Čubrilović i ministar zdravlja Dragan Bogdanić.

Iz kabineta predsjednika Srpske saopšteno je da će u galeriji Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske od 19 časova biti otvorena izložba djela Sretena Stojanovića.

Modriči će delegacija Republike Srpske u 12 časova položiti vijenac na spomen-obilježje nekadašnjem predsjedniku Republike Srpske Milanu Јeliću.

I u Bijeljini danas počinje obilježavanje Dana Republike. Na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića biće položeni vijenci na spomenik poginulim borcima, a nakon toga prijem za privrednike i predstavnike društvenog života.

Palama će biti položeni vijenci na centralno spomen-obilježje borcima poginulim u proteklom ratu, a u Kulturnom centru biće postavljena izložba eksponata i dokumenata iz perioda stvaranja i razvoja Republike Srpske u Palama.

Novom Gradu, biće održana akademija u Kulturno-obrazovnom centru.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…