All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
sreda, 08 novembar 2017 19:47

Milioni hrišćana mete progona

Milioni hrišćana širom svijeta suočavaju se sa kaznama uključujući zatvaranje, mučenje i smrt zbog praktikovanja svoje religije, navodi se u novom istraživanju.
 
Pravoslavni krst - Foto: ilustracija
Pravoslavni krstFoto: ilustracija

Humanitarna agencija Open dors saopštila je da su Sjeverna Koreja, Somalija i Avganistan najgore zemlje za otvoreno praktikovanje hrišćanstva.

U istraživanju ove agencije navodi da globalni nivo progona hrišćana bilježi rast već četiri godine zaredom, a posebno teška situacija je u zemljama Azije, piše list Dejli ekspres.

Studija je utvrdila da je za povećanje neprijateljstava najviše odgovoran islamski ekstremizam u 14 od 20 zemalja koje su prve na listi na kojoj je ukupno 50 zemalja.

Animozitet prema hrišćanima registrovan je i u Indiji i Iraku.

Ova humanitarna agencija tvrdi da je situacija posebno teška u Sjevernoj Koreji i da je vlast preduzela oštre mjere protiv oko 300.000 hrišćana u toj zemlji.

U Somaliji, koja je druga na listi, osoba može da bude ubijena na licu mjesta, ako se utvrdi da je hrišćanin.

Militantna islamistička grupa Al šabab, koja je posebno aktivna u Somaliji, najavila je kao svoju misiju "čišćenje Somalije od svih hrišćana".

U Avganistanu je zabranjeno praktikovanje bilo koje druge vjere osim islama, ali i pored toga u toj zemlji živi više hiljada hrišćana.

"Lica za koje utvrde da su hrišćanski vjernici vlast često šalje u bolnicu za mentalno poremećene jer se vjeruje niko normalan ne može da napusti islam", navodi se u saopštenju.

Na 15. mjestu na ovoj listi je Indija zbog napora u toj zemlji da se uvedu nacionalni zakoni koji će spriječiti praktikovanje bilo koje vjere osim hinduističke.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…