All for Joomla All for Webmasters

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...

Jutarnji program

U toku jutarnjeg programa RNG emitujemo različite informativne sadržaje, poput ...

Gramofon

Gramofon – Emisija stare narodne i izvorne muzike. U emisiji Gramofon slušamo ...

Vrtuljak

Vrtuljak je emisija za najmlađe slušaoce. U ovoj emisiji slušamo dječije ...

Vremenska prognoza

Cloudy

-6°C

Novi Grad

Cloudy

Humidity: 67%

Wind: 11.27 km/h

  • 22 Feb 2018

    Cloudy -2°C -7°C

  • 23 Feb 2018

    Partly Cloudy -2°C -7°C

Partner Viber stickers

sreda, 18 oktobar 2017 06:13

Parlament Srpske usvojio Rezoluciju o vojnoj neutralnosti

Narodna skupština Republike Srpske, protekle noći, okončala je 22. redovnu sjednicu.
 
NSRS - mala sala - Foto: SRNA
NSRS - mala salaFoto: SRNA

Glasovima 44 poslanika, koji su zasjedanje održali u maloj sali zbog toga što je opozicija ponovo blokirala veliku skupštinsku salu usvojena je Rezolucija o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti Republike Srpske.

Rezoluciju su predložili klubovi poslanika SNSD, SP i SDS-K.

Usvojen je Zakon o Fondu solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu, čiji je predlagač predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Ovim zakonom omogućava se dijagnostika i liječenje oboljele djece u stranim zemljama u kojima djeluju zdravstvene ustanove u kojima je to moguće.

Narodna skupština usvojila je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o Željeznicama Republike Srpske, po hitnom postupku, kojim se definiše sprovođenje postupka restrukturisanja ovog privrednog društva.

Poslanici su podržali i Zakon o izmjenama i dopuni Zakona o privrednim društvima, po hitnom postupku.

Usvojeni su Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o sudovima Republike Srpske, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima Republike Srpske i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim djelatnostima.

Narodna skupština je usvojila Nacrt zakona o banjama, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o deviznom poslovanju i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Penzijskom rezervnom fondu Republike Srpske.

Usvojen je izvještaj o radu Ministarstva unutrašnjih poslovaRepublike Srpske u prvih šest mjeseci ove godine.

Poslanici su primili k znanju izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske o sprovedenoj finansijskoj reviziji Konsolidovanog godišnjeg finansijskog izvještaja za korisnike budžeta Republike Srpske za period 1. januar-31. decembar 2016. godine, te usvojili Godišnji revizorski izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske za 2017. godinu.

Usvojen je i Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Republike Srpske za period 1. januar-30. jun ove godine.

O Interpelaciji za razmatranje Ekonomske politike Vlade Republike Srpske - prijedlog narodnih poslanika, poslanici nisu odlučivali, a primljen je k znanju Godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH za prošlu godinu.

Usvojen je izvještaj Garantnog fonda Republike Srpske AD Banjaluka o radu i poslovanju za prošlu godinu, Prijedlog prostornog plana područja posebne namjene "Klekovača" i Nacrt prostornog plana područja posebne namjene "Aerodrom Banjaluka".

Narodna skupština stavila je van snage Odluku o davanju posebnog ovlašćenja broj: 02/1 – 021 – 124/17 od 9. februara 2017. godine i Zaključak u vezi sa Izvještajem Republičke komisije za sprovođenje referenduma o rezultatu republičkog referenduma na pitanje: "Da li podržavate da se 9. januar obilježava i slavi kao Dan Republike Srpske? broj: 02/1 – 021 – 125/17" od 9. februara ove godine.

Narodna skupština Republike Srpske imenovala je Јovu Radukića za vršioca dužnosti glavnog revizoraRepublike Srpske. Radukić je na ovu dužnost imenovan do okončanja procedure izbora glavnog revizora.

Narodna skupština razriješila je Borislava Јeličića funkcije zamjenika pravobranioca Srpske, jer nije stupio na dužnost u zakonom predviđenom roku.

Poslanici su za Ombudsmana za djecu Republike Srpske izabrali pravnika iz Foče Dragicu Radović na mandat od četiri godine.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…