All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
ponedeljak, 09 oktobar 2017 06:36

Deklaracija Doma naroda o Pelješkom mostu u Službenom listu

U Službenom listu BiH objavljena je deklaracija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH u kojoj je navedeno da ta deklaracija, usvojena u Predstavničkom domu kojom se traži obustavljanje izgradnje Pelješkog mosta, nije stav Parlamentarne skupštine BiH.
 
Pelješki most - Foto: vecernji.hr
Pelješki mostFoto: vecernji.hr

U Deklaraciji koju je potpisao predsjedavajući Doma naroda Bariša Čolak piše da je članom IV Ustava BiH propisano da  Parlamentarnu skupštinu BiH čine dva doma: Dom naroda i Predstavnički dom.

U Deklaraciji Doma naroda navedeno je da taj dom, ne dovodeći u pitanje pravo Predstavničkog doma za donošenje deklaracija i drugih akata, ističe da Deklaracija Predstavničkog doma, usvojena na njegovoj sjednici 7. i 13.9.2017, a koja se odnosi na problematiku izgradnje Pelješkog mosta i neka druga pitanja o odnosima BiH i Hrvatske, kao i odnosima BiH i Evropske unije, nije razmatrana i da Dom naroda nije nije zauzeo stav o njima.

Dom naroda ističe da Deklaracija koju je usvojio Predstavnički dom, a bez stava Doma naroda ima značaj samo deklaracije Predstavničkog doma, a ne Parlamentarne skupštine BiH.

Dom naroda ovu deklaraciju dostavlja Predsjedništvu BiH, Savjetu ministara BiH, nadležnim organima Hrvatske i Evropskoj uniji, navodi se u Deklaraciji.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…