All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
utorak, 03 oktobar 2017 00:00

Brnabićeva nakon hitnih konsultacija: Nosim pismo u Brisel

Predsjednik i Vlada Srbije obratiće se Evropskoj komisiji pismom u kojem će tražiti odgovor na niz pitanja, rekla je premijerka Ana Brnabić.
 
Ana Brnabić - Foto: SRNA
Ana BrnabićFoto: SRNA

Premijerka je navela da će se predsjednik i Vlada obratiti EK povodom stava da se slučajevi Katalonije i Kosova ne mogu porediti, i prije svega postaviti pitanje - da li za EU važi jedno međunarodno pravo, ili postoji neko drugo međunarodno pravo koje važi za sve ostale države koje nisu članice EU.

Brnabićeva je to navela poslije konsultacija kod predsjednika Aleksandra Vučića.

- Realno nas je jako iznenadio stav Evropske komisije i sve ono što je govorio portparol. Htjeli smo da vidimo kako da reagujemo u smislu šta sve dalje treba da pitamo Komisiju - rekla je Brnabić nakon konsultacija državnog vrha kod predsjednika Srbije.

- Јa putujem u Brisel u ranije dogovorenu posjetu, 10. i 11. oktobra i svakako ću tada odnijeti naše pismo i svakako će ovo biti jedna od tema - rekla je premijerka.

- Pismo će biti proslijeđeno i svim državama koje nisu priznale tzv. državu Kosovo, da im se zahvalimo i damo na znanje koliko je važno što nisu to učinili i koliko su bili u pravu kada su branili i vjerovali u međunarodno pravo - naglasila je ona.

Rekla je da će pismo biti poslato i onima koji su priznali Kosovo, kako bi im se postavila ista pitanja, "a možda oni imaju neke odgovore za Srbiju".

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…