All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
utorak, 03 oktobar 2017 00:00

Parodi: Deficit Srpske za 2016. nije 170 miliona već je 35 do 40 miliona KM

Sa tačke gledišta MMF-a ostaju podaci o deficitu Republike Srpske u iznosu od 35 do 40 miliona maraka, a ne 170 miliona kako je napisao glavni revizor Republike Srpske, rekao je Francisko Parodi, rezidentni predstavnik te misije u BiH.
 
Francisko Parodi       Izvor: http://www.avaz.ba/ -
Francisko Parodi Izvor: http://www.avaz.ba/

U intervjuu za "Nezavisne novine" o stanju produženog aranžmana MMF-a, on je precizirao da su finansijski izvještaji za 2016. godinu koje su dostavile vlasti Republike Srpske njihovoj misiji tačni.

On je pojasnio da su izvještaji ministra finansija Srpske Zorana Tegeltije i glavnog republičkog revizora Duška Šnjegote potpuno različiti, ali da se dokument revizora nije odnosio na izvršenje budžeta, niti na stanje finansija u Srpskoj.

"Ono oko čega se osporavaju Tegeltija i Šnjegota je računovodstvena metoda. Riječ je o interpretaciji lokalnog zakona o tome kako se pojedine troškovne stavke knjiže. Mi nećemo ulaziti u detalje koji se odnose na lokalno zakonodavstvo. Mi smo pogledali Izvještaj o izvršenju budžeta i revizorski izvještaj i zaključili da se izvještaji Ministarstva finansija poklapaju s našima. To znači da su izvještaji vlasti Srpske za nas i dalje validni", dodao je Parodi.

Govoreći o akcizama, Parodi je ponovio da je povećanje akciza potrebno radi finansiranja izgradnje autoputeva i puteva u narednoj godini što je, kako je naglasio, od izuzetne važnosti za BiH jer će novac ulažen u infrastrukturu poboljšati ekonomiju i otvoriti nova radna mjesta. Osim toga, kako je rekao, autoputevi će BiH povezati s Evropom i učiniti je atraktivnijom za ulagače, sniziti troškove transporta i povećati konkurentnost. 

Naglasio je da MMF neće dati kredit dok se ne ispune svi uslovi i dok Misija ne obavi uvid u njihovo ispunjavanje.

"Trogodišnji program je i dalje tu, ali moraćemo ponovo pregovarati pregled koji smo dogovorili prošlog novembra", zaključio je Parodi.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…