All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
subota, 30 septembar 2017 00:00

Danas ističe rok za uplatu druge rate poreza na nepokretnosti

Poreska uprava Republike Srpske saopštila je da danas ističe rok za uplatu druge rate poreza na nepokretnosti za ovu godinu.
 
Poreska uprava RS - Foto: RTRS
Poreska uprava RSFoto: RTRS


Iz Poreske uprave pozivaju obveznike da izmire ovu obavezu, kao i eventualno neizmirene iznose po osnovu poreza na nepokretnosti iz prethodnih godina. 

Iz Uprave ističu da će svim vlasnicima nepokretnosti u Republici Srpskoj koji nisu platili dospjele obaveze poreza na nepokretnosti, iznos biti uvećan za troškove postupka prinudne naplate i kamate. 

Osim toga, Poreska uprava Srpske poziva i sve one koji još nisu prijavili svoju nepokretnu imovinu, da to učine odmah, jer će neprijavljene nepokretnosti koje identifikuje Poreska uprava biti prijavljene po službenoj dužnosti, a vlasnicima uručeni poreski računi sa obračunatim kamatama i novčanom kaznom u iznosu od 500 do 1.500 KM za fizička lica, te od 1.000 do 3.000 KM za pravna lica, po neprijavljenoj nepokretnosti. 

Uprava će, dodaje se, intenzivirati i aktivnosti na prinudnoj naplati ovog prihoda lokalnih zajednica, koristeći sve zakonski raspoložive mjere, od blokada računa, pljenidbe pokretne imovine do upisa hipoteka na nepokretnu imovinu, kao krajnje mjere naplate ove poreske obaveze. 

Poreska uprava Srpske je od 1. januara do 31. avgusta ove godine po osnovu poreza na nepokretnosti prikupila 16 miliona KM, što je za skoro četiri miliona KM ili 33 odsto više nego u istom periodu prošle godine. 

Iz Uprave navode da to predstavlja zadovoljavajući trend naplate ove vrste prihoda koji isključivo pripada lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…