All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
ponedeljak, 11 septembar 2017 00:00

Broj migranata veći za 350 odsto

 Broj ilegalnih migranata koji pokušavaju da pređu granicu BiH, mahom u Hercegovini, porastao je čak za 350 odsto u odnosu na isti period prošle godine, ali situacija nije zabrinjavajuća, tvrde u Službi za poslove sa strancima BiH.

Najaktuelnija ruta migranata sa Bliskog istoka i iz zemalja zahvaćenih sukobima, koji tražeći put prema EU ilegalno ulaze u BiH, trenutno je područje oko Trebinja.

- Sve je više ilegalnih migranata na granici BiH. Sada je za 350 odsto povećan broj ilegalnih migracija, posebno na dijelu Trebinja i granici sa Crnom Gorom gdje unazad 15 do 20 dana imamo ogroman priliv migranata. Služba je poslala i inspektore i u dogovoru sa Graničnom policijom pojačani su interventni timovi - kazao je Ujić.

U prvih šest mjeseci ove godine prilikom ilegalnog prelaska granice otkrivene su 172 osobe, a više od 90 ih je sa područja zahvaćenih sukobima. Najviše je bilo državljana Pakistana (52), Avganistana (25) i Sirije (12).

U ilegalnom prelasku granice u 2016. godini otkriveno je 218 osoba, što je povećanje za 39 ili 21,79 odsto u odnosu na 2015. kada je evidentirano 179 osoba.

Broj migranata veći za 350 odsto

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…