All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
ponedeljak, 11 septembar 2017 00:00

Povratnici sa stranih ratišta kaznu zatvora mogu pretvoriti u novčanu

U BiH je moguće da lica pravosnažno osuđena za odlazak na strana ratišta kaznu zatvora zamijene za novčanu, piše Dnevni avaz.
 
Sud BiH - Foto: RTRS
Sud BiHFoto: RTRS

Prema podacima Ministarstva pravde BiH, jedno lice osuđeno na godinu dana zatvora zbog odlaska na strano ratište zamijenilo je kaznu zatvora novčanom u iznosu od 36.500 KM, koja je u cijelosti plaćena.

"Činjenice da je u BiH moguće da presuđeni povratnici sa stranih ratišta odgode odlazak u zatvor te da, kao i osuđeni ratni zločinci do godine zatvora, tu kaznu mogu zamijeniti novčanom, zabrinule su i neke ambasade u BiH, a saznanje da resorna ministarstva i ne pomišljaju da upute u proceduru zakonske izmjene koje bi to spriječile dodatno uvećava tu zabrinutost", piše list.

List dodaje da zakonska rješenja u BiH omogućavaju širok spektar situacija u kojima osuđenici mogu tražiti odgađanje izvršenja kazne - od lične ili bolesti užeg člana porodice do polaganja ispita ili završetka "neodgodivog" posla.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…