All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
četvrtak, 20 jul 2017 00:00

Akcija gašenja požara na Čvrsnici

Više od 100 pripadnika Federalne uprave civilne zaštite sa pripadnicima Profesionalne vatrogasne jedinice Kantona Sarajevo i Gorskom službom spasavanja krenuli su u akciju prebacivanja ljudi na plato planine Čvrsnice, kako bi pomogli u gašenju požara na ovoj planini, izjavila je Srni portparol Federalne uprave civilne zaštite Majda Kovač.
 
Požar kod Јablanice (foto: Civilna zaštita Opštine Јablanica) -
Požar kod Јablanice (foto: Civilna zaštita Opštine Јablanica)

"Stanje na požarištima na planini Čvrsnici je i danas nepromijenjeno. Velika količina dima prekriva planinu i otežava vidljivost", navela je Kovačeva.

Ona je rekla da bi na platou Čvrsnice trebalo biti izvršeno presijecanje šume i odvajanje požara, nakon što je u prethodna dva dana obavljeno izviđanje terena, provjera sumnjivih minskih površina i miniranih područja, puteva i pravljenje mapa.

"Sačinjen je plan, a Oružane snage BiH će podržati akciju sa tri helikoptera. Јedan će prevoziti vodu za gašenje požara, a sa dva manja helikoptera biće prevezeno ljudstvo i oprema", rekla je Kovačeva.

Prema njenim riječima, zbog dima je teško procijeniti stanje na požarištima, ali će biti učinjeno sve kako bi se akcijom presijecanja požara, spriječilo njegovo dalje širenje.

Ona je dodala da su vatrogasci jutros angažovani i u Konjicu, gdje su juče počeli gasiti požar.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…