All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
utorak, 18 jul 2017 00:00

Ljubinje: Na požarištima stabilno, djeluje i helikopter

Situacija na požarištima u Ljubinju je pod kontrolom, a helikopter Oružanih snaga BiH djelovao je jutros, potvrdio je Komandir vatrogasne jedinice Ljubinje Miodrag Ilić.
 
Ljubinje  požar - Foto: SRNA
 

On kaže da je požar pod kontrolom i prema selima Obzir i Pustipusi, koja su prethodnih dana bila ugrožena. 
U Ljubinje je u pomoć stiglo i Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Banjaluke sa opremom i vozilima. 

Direktor Republičke uprave civilne zaštite Mile Međed sastao se sa načelnikom opštine Ljubinje, Darkom Krunićem, sa kojim je razmotrio situaciju nastalu zbog intenzivnih požara u ovoj opštini.

U Ljubinje je u pomoć stiglo i Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Banjaluke sa opremom i vozilima.

"Zahvalni smo neizmjerno svima koji su proteklih dana došli da nam pomognu u veoma teškoj situaciji koja nas je zadesila. Uspjeli smo da spasimo više kuća i spriječimo mnogo veću štetu", rekao je Ilić.

Situacija na požarištima u Hercegovini jutros je generalno bolja nego juče, vatrogasci su uspjeli da ugase određene krake požara, naročito u Ljubinju, a dejstvovao je i helikopter Oružanih snaga BiH na požarištu u Ljubinju, izjavio je Srni portparol Republičke uprave Civilne zaštite Željko Stojanović.

Stojanović je dodao da je trenutno aktivan požar u mjestu Pustipusi, gdje dežuraju pripadnici Oružanih snaga BiH i Obzir gdje dežuraju mještani i vatrogasci.

"Helikopter Oružanih snaga BiH dejstvovao je sinoć od 19.45 do 21.00 čas. U mjestu Bančići ponovo je aktiviran požar koji je sinoć u 18.00 časova ugašen intervencijom vatrogasaca, vojske i mještana", rekao je Stojanović.

On je najavio da će ponovo djelovati helikopter Oružanih snaga BiH, ističući da požar nije prešao magistralni put Ljubinje-Trebinje, te da je situacija pod kontrolom.

"Kad je riječ o Trebinju, vatrogasci su imali intervenciju u mjestu Tina, gdje je ugašen požar. U mjestu Ržani do, Kotezi, dežura se kod požarišta ali je pod kontrolom", rekao je Stojanović.

Govoreći o situaciji na području opštine Bileća, Stojanović je naveo da je aktivirn požar na potezu Meka Gruda, Kačanj, Vrhovi kojeg je ugasilo osam vatrogasaca.

"Druga intervencija bila je na mjestu Bjela Rudina, ali je i taj požar ugašen", dodao je Stojanović.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…