All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
sreda, 12 jul 2017 00:00

Šarović pozvao investitore da ulažu u BiH

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović pozvao je danas investitore da ulažu u BiH, koja, kako kaže, ima velike potencijale, te pripremljene programe i investicione projekte, posebno u sektoru energetike, transporta i turizma.
 
Mirko Šarović - Foto: SRNA
 

Šarović je istakao da ovim programi i investicioni projekti zahtijevaju značajna ulaganja koja BiH sama ne može priuštiti, saopšteno je iz Šarovićevog kabineta.

Govoreći na poslovnom forumu, čiji je cilj upoznavanje država zapadnog Balkana sa mogućim investitorima za velike infrastrukturne projekte, Šarović je predstavio prednosti i mogućnosti za ulaganja u BiH.

Riječ je o povoljnom geografskom položaju i prirodnim resursima, dugoj tradiciji industrijske proizvodnje, obrazovanoj i kvalifikovanoj radnoj snagi, plasmanu BiH proizvoda bez carina, pristupu na tržišta od više od 50 miliona potrošača na osnovu ugovora o slobodnoj trgovini /CEFTA i EFTA/, kao i dodatnih 80 miliona potrošača u okviru Ugovora o slobodnoj trgovini sa Turskom - FTA, te najnižoj stopi PDV-a u regionu.

Kao atraktivni sektori za ulaganja, posebno su istaknuti energetski, te poljoprivredna i prehrambena industrija, turizam, drvoprerađivačka i metaloprerađivačka industrija, informaciono komunikacione tehnologije, tekstilna i kožarska industrija, proizvodnja auto dijelova i građevinarstvo.

Šarović kao član delegacije BiH učestvuje na Samitu o zapadnom Balkanu, koji se održava u Trstu u okviru berlinskog procesa.

Teme ovogodišnjeg susreta zvaničnika zapadnog Balkana su uspostavljanje zajedničkog balkanskog tržišta, jačanje regionalne saradnje, te unapređenje i proširenje infrastrukture i energetskih usluga regije.

U popodnevnim časovima, Šarović će održati radne sastanke sa Karlom Kalendom, italijanskim ministrom za ekonomski razvoj i ministrima zapadnog Balkana.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…