All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
ponedeljak, 10 jul 2017 00:00

Brisel: Završen sastanak Mogerinijeve i delegacije BiH

U Briselu je završen sastanak Savjeta za stabilizaciju i pridruživanje između BiH i Evropske unije. Nakon sastanka Visoka predstavnica EU za zajedničku i bezbjednosnu politiku Federika Mogerini i predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić naglasili su važnost evropskih integracija za BiH i region.
 
Mogerini sa delegacijom BiH (foto: Twitter) -
Mogerini sa delegacijom BiH (foto: Twitter)

Zvizdić je naglasio da je sastanak održan u izuzetno konstruktivnoj atmosferi. Između ostalog, govorilo se i o borbi protiv svih oblika kriminala i ekstremizma. On se zahvalio Mogerini zbog inicijative krajem 2014. godine koja je otvorila, kako je naveo, novu evropsku energiju BiH.

"2016. godine je najuspješnija evropska godina BiH. Kada je prihvaćena naša aplikacija i kada smo dobili Upitnik EK koji je u toku realizacije. Evropska budućnost BiH je potpuno izvjesna. Na tom evropskom putu imamo česte opstrukcije onih koji nisu dovoljno posvećni EU integracijama ili su posvećeni samo deklarativno. Suočeni smo sa problemima, ali ih uz pomoće EU predstavnika rješavamo. Sasvim sigurno ćemo iz dana u dan biti bliži EU. To je naš najvažniji spoljnopolitički cilj", rekao je Zvizdić nakon sastanka sa Mogerinijevom.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…