All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
subota, 08 jul 2017 00:00

Savjet ministara i Vlada Hrvatske i o odlaganju nuklearnog otpada

Članovi Savjeta ministara BiH i Vlade Hrvatske održali su  u Sarajevu zajedničku sjednicu na kojoj je razgovarano o evroatlantskim integracijama, zajedničim infrastrukturnim projektima, te traženju nestalih lica.
 
Završena zajednička sjednica Savjeta ministara i vlade Hrvatske - Foto: RTRS
 

Nakon završene zajedničke sjednice javnosti su se obratili predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić i premijer Hrvatske Andrej Plenković.

Andrej Plenković i Denis Zvizdić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
 

Zvizdić je rekao da je razmatrano više od 50 tačaka koji su se našli na dnevnom redu. Naglasio je da je dogovoreno otvaranje novih graničnih prijelaza i riješeno pitanje kupovine nekretnina od građana FBiH u Hrvatskoj. Prema njegovim riječima, bilo je govora i o temama koje opterećuju odnose BiH i Hrvatske poput odlaganja nuklearnog otpada.

Hrvatski premijer Andrej Plenković istakao je da će Hrvatska snažno podžati BiH na putu ka EU i podsjetio da je Hrvatska uložila više od milijardu eura u BiH u proteklih nekoliko godina ali je i nagrasio da je za Zagreb veoma važan položaj Hrvata kao konstitutivnog naroda u BiH.

Potpisani brojni sporazumi

Nakon zajedničke sjednice potpisano je nekoliko bilateralnih sporazuma, sporazumi, memoranduma i protokola. Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak i potpredsjednica Vlade Hrvatske Marija Pejčinović - Burić potpisali su Sporazum o europskom partnerstvu.

Protokol o saradnji između Vlade Hrvatske i Savjeta ministara BiH u traženju nestalih lica potpisali su ministarka za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Zamjenik ministra bezbjednosti BiH Mijo Krešić i predstojnik hrvatskog Ureda za nacionalnu sigurnost Pjer Šimunović potpisali su Sporazum uzajamnoj zaštiti tajnih podataka a sporazum o saradnji u oblasti turizma potpisali su ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i hrvatski ministar turizma Gari Capeli.

 

Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u Vladi Republike Hrvatske Nada Murganić potpisali su Memorandum o saradnji mladih između Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Hrvatske.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…