All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
ponedeljak, 15 maj 2017 00:00

Putin: I Srbija zainteresovana za saradnju sa Evroazijskom ekonomskom unijom

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da je oko 50 zemalja iz Evrope, Azije i latinske Amerike zainteresovano za saradnju sa Evroazijskom ekonomskom unijom (EAEU).
 
Vladimir Putin (Foto: Sputnik/Grigorij Sisojev) -
 

"U toku su pregovori o trgovinskom sporazumu i ekonomskoj saradnji sa Kinom, o slobodnoj trgovini sa Izraelom, kao i sporazumi o pokretanju konsultacija sa Srbijom, Egiptom, Iranom, Indijom i Singapurom", rekao je Putin na jednoj od sesija u okviru samita "Јedan pojas, jedan put" u Pekingu, prenosi Tas.

Prema njegovim riječima, razgovara se o takozvanom velikom evroazijskom partnerstvu koje podrazumijeva multilateralnu saradnju sa zemljama EAEU, Šangajskom organizacijom za saradnju i Asocijacijom zemalja jugoistočne Azije.

"To bi značilo da se stvori sistem za pojednostavljenje bilateralnih i multilateralnih ugovora u oblastima kao što su carina, sanitarne i fitosanitarne kontrole, investicije, zaštiti prava intelektualne svojine", rekao je Putin.

Ruski predsjednik istakao je da je razvoj takvog partnerstva dugačak i brižljiv proces koji zahteva "različite dubine, brzinu i nivo integracije", kao i da je veoma važno sprovesti taj posao, jer na kraju on će omogućiti formiranje ekonomskog prostora od Atlantskog do Pacifičkog okeana.

Prema Putinu, Rusija veliku pažnju poklanja razvoju EAEU, a prethodnih godina ta organizacija je ozbiljno napredovala i ojačala zajedničko tržište.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…