All for Joomla All for Webmasters

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...

Jutarnji program

U toku jutarnjeg programa RNG emitujemo različite informativne sadržaje, poput ...

Gramofon

Gramofon – Emisija stare narodne i izvorne muzike. U emisiji Gramofon slušamo ...

Vrtuljak

Vrtuljak je emisija za najmlađe slušaoce. U ovoj emisiji slušamo dječije ...

Vremenska prognoza

Cloudy

3°C

Novi Grad

Cloudy

Humidity: 95%

Wind: 11.27 km/h

  • 23 Nov 2017

    Mostly Cloudy 8°C 3°C

  • 24 Nov 2017

    Mostly Cloudy 7°C 3°C

sreda, 29 mart 2017 00:00

Dačić: Beograd je protiv jednostranih odluka Prištine

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je Srbija protiv jednostranih odluka na Kosovu i Metohiji, te da stalno postoje provokacije iz Prištine, bez obzira na to što Srbija pokušava da bude konstruktivna po tom pitanju.

Govoreći o prijedlogu premijera Srbije Aleksandra Vučića da se formira carinska unija zemalja na zapadnom Balkanu, Dačić je rekao da će to na Kosovu protumačiti kao nešto što nije u njihovom interesu.

"To je potpuno pogrešna politika", rekao je Dačić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministrom spoljnih i evropskih poslova Luksemburga Žanom Aselbornom u Beogradu.

Dačić je dodao da je od velikog značaja da međunarodna zajednica i dalje bude prisutna na Kosovu i Metohiji, te da se Srbija zalaže i dalje za prisustvo Kfora i Euleksa, u nesmanjenom obimu.

"Prisustvo međunarodnih snaga je veoma značajno za Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji, jer oni u njih imaju poverenja. Nemaju poverenja u albanske bezbednosne snage, jer misle da oni štite interese samo jedne nacionalne zajednice", rekao je Dačić.

Ministar spoljnih poslova samoproglašenog Kosova Enver Hodžaj rekao je danas da je Vučićev prijedlog da se formira carinska unija zemalja na zapadnom Balkanu pokušaj Srbije da zloupotrijebi svoju ekonomsku snagu.

Dačić: Beograd je protiv jednostranih odluka Prištine

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…