All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
ponedeljak, 11 februar 2019 09:34

Za realizaciju 47 projekata u ovoj godini 2,5 miliona KM

Novi Grad u ovoj godini planira da realizuje 47 projekata, za što će biti utrošeno 2,5 miliona KM. Dugoročna strategija razvoja ove lokalne zajednice usvojena je prije dvije godine.
  
 Pored projekata iz ekonomskog i društvenog razvoja posebno su značajni oni koji se odnose na ekološki razvoj.

Pokrenuta je inicijativa da se sliv Une proglasi parkom prirode.

"Komunalno preduzeće je svojim kapacitetom spremno da po nalogu komunalne policije uklanja te ilegalne deponije. Smatram da je opština za ovu godinu izdvojila dovoljno sredstava da se barem one najkritičnije ilegalne deponije po ruralnim područjima uklone", kaže Danko Vojnović, direktor ЈKP "Komus" Novi Grad.

Za očuvanje materijalnih dobara značajna je uloga pripadnika Teritorijalne vatrogasne jedinice. Od njihove obučenosti i opremljenosti zavisi i uspjeh. Ove godine imaće 74.000 KM za te namjene.

"Finansiraćemo nabavku opreme koja nedostaje po planu zaštite od požara. Preostala sredstva ćemo upotrjebiti za subvenciju nabavke vatrogasnog vozila preko Vatrogasnog saveza Republike Srpske, rekao je Nikola Rađenović, starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Novi Grad.

U protekle dvije godine realizovano je 13 projekata u oblasti privrednog razvoja.

"U naredne dvije godine takođe je definisano još dodatnih 13 projekata, koji će u svakom slučaju značiti pomak u razvoju opštine Novi Grad", istakao je Miroslav Drljača, načelnik opštine Novi Grad.

U planu je i realizacija 35 projekata koji se odnose na oblast društvenog razvoja. Za te nemjene planirano je 520.000 KM.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…