All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
ponedeljak, 11 februar 2019 09:15

VUKOTIĆ: POBOLJŠATI STATUS VETERANA

Predsjednik Udruženja "Veterani Republike Srpske" Duško Vukotić izjavio je da je neophodno poboljšati materijalni i društveni status pripadnika te populacije.
Vukotić je na sastanku regionalnog odbora udruženja, članove opštinskih odbora iz Novog Grada, Prijedora, Kozarske Dubice i Oštre Luke upoznao o inicijativi koja je upućena predsjedniku Republike Srpske, Vladi Srpske i poslaničkim klubovima u Narodnoj skupštini Republike Srpske. 

"Tražimo tematsku sjednicu parlamenta čija bi tema bila materijalni i društveni položaj veterana odbrambeno-otadžbinskog rata i njihovih porodica sa konkretnim zaključcima. Imamo pripremljen materijal jer smo još 14. februara 2017. godine u Narodnoj skupštini uputili inicijativu za ustavni amandman koji glasi - veterani odbrambeno-otadžbinskog rata i članovi njihovih porodica uživaju posebnu zaštitu u skladu sa zakonom", rekao je Vukotić. 

Prema njegovim riječima, dostavili su i prednacrt novog zakona o pravima boraca, jer postojeći nije dobar za veterane. 

"Borci danas žive od dodatka koji iznosi 120-150 KM na godišnjem nivou. Republika Srpska se na neki način odužila članovima porodica poginulih boraca kroz invalidnine, stipendije i stambeno zbrinjavanje. Na neki način to je urađeno i za teže vojne invalide. Jedino nije za borce koji sada imaju, najmlađi 45 a drugi uglavnom 60 godina, nemaju staža i žive od boračkog dodatka", kaže Vukotić. 

On kaže da veterani nisu konkurentni na tržištu rada te da zato država mora da povede računa o njihovom statusu.

 

Ветерани Републике Српске - Фото: РТРС

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…