All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
subota, 02 februar 2019 20:04

ODRŽANO KNJIŽEVNO VEČE SA BRANKICOM DAMJANOVIĆ

U Narodnoj biblioteci u Novom Gradu večeras je predstavljen književni rad Brankice Damjanović iz Beograda.
Damjanovićeva je 20 godina radila kao spiker, voditelj, novinar i urednik, a dobitnik je nagrade za doprinos informisanju. 

Ona je večeras rekla da su njena djela dio života, te da su publici predstvljene četiri zbrirke kratkih priča "Ne bih ovo mogla bez tebe", "Dobro je", "Rukopis moga brata" i "Rekla mi je volim te". 

"Primećujem da je kod mene i dalje prisutan taj novinarski izraz. Priče su iz života, sve ono što se događa oko nas provučeno kroz moje životno iskustvo i sa mojom porukom i poukom", rekla je ona. 

Damjanovićeva navodi da inspiraciju nalazi u svemu što se događa, jer kao novinar zna da je "svuda priča i da je svaki čovjek priča za sebe". 

"Mnogo tekstova nastane i bez nekog vidljivog povoda, naiđe talas inspiracije i kad počnem da pišem ne znam kako će da završi, samo ide", objasnila je Damjanovićeva. 

Ona je rekla da piše roman koji će biti objavljen na jesen i, prema njenim riječima, to će "biti konačan obračun sa njenim demonima". 

Do sada je objavila osam knjiga, a za djelo "Ne bih ovo mogla bez tebe" nagrađena je priznanjem Novosadskog književnog kluba za najbolje prozno ostvarenje u 2015. godini. 


Image may contain: 2 people, people sitting and indoor

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…