All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
utorak, 08 januar 2019 19:56

DRLJAČA: SLAVIMO 9. JANUAR JER VOLIMO REPUBLIKU SRPSKU

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača rekao je danas da se Dan Republike - 9. januar slavi iz ljubavi prema Srpskoj i ponosa prema svojoj zemlji.
On je na svečanoj akademiji istakao da je Republika Srpska i kad je stvorena i danas garant opstanka srpskog naroda na ovim prostorima. 

"Mi ne slavimo 9. januar da bismo nekog povrijedili, niti u inat nekom. Mi slavimo Dan Republike zato što volimo svoje i ponosni smo na zemlju koju su za nas i naše potomke stvarali ljudi koji su imali viziju o slobodi i volju da tu slobodu dostignu. Republika Srpska je časna tvorevina i zato zahtijevamo da se poštuju naša prava, bez kompromisa", rekao je Drljača. 

On je naglasio da se ne smije dopustiti neodlučnost u zaštiti interesa Republike Srpske niti se smije popuštati pritiscima. 

"Nipošto ne smijemo da dozvolimo da se poljulja povjerenje u naše institucije, pogotovo u policiju Srpske. Mi nemamo vojsku, ali imamo policiju koja je najbolja policijska struktura u BiH i jedina koja u svakom trenutku može da odbrani građane Republike Srpske i njihovu imovinu", rekao je Drljača. 

U ime opštinske Organizacije starješina Vojske Republike Srpske Mirko Novaković podsjetio je na istorijski i politički trenutak stvaranja Republike Srpske. 

On je rekao da je u raspadu bivše državne zajednice značajnu ulogu odigrala međunarodna zajednica koja je podržala secionističke ideje i političke snage, a tokom građanskog rata pružila im i direktnu vojnu pomoć. 

"U takvoj situaciji stvaranje Republike Srpske je bio jedini način opstanka srpskog naroda. Republika Srpska je 21. novembra 1995. godine unijela svoju državnost u BiH potpisivanjem Dejtonskog mirovnog sporazuma. Srpska za koju je životno vezan srpski narod slavi 27 godina postojanja", rekao je Novaković. 

Predsjednik Boračke organizacije Novi Grad Marinko Gačić rekao je da su u temelje Republike Srpske ugađeni životi 23.184 poginula, nestala i umrla borca Vojske Srpske. 

"Naše žrtve nas stalno opominju da Republika Srpska mora da opstane i da bude vječna i stabilna", naveo je on. 

Gačić je rekao da je u redovima Novogradske brigade bilo je 5.500 boraca, njih 936 je ranjeno, a od 348 poginulih boraca iz Novog Grada 248 su bili pripadnici ove brigade. 

Povodom Dana Republike Srpske, jutros su delegacije položile vijence kod centralnog spomen-obilježja poginulim borcima Vojske Republike Srpske. 

Delegacija opštine Novi Grad, koju će predvoditi načelnik opštine, sutra će u Banjaluci prisustvovati obilježavanju Dana Republike Srpske. 

Opština Novi Grad obezbijedila je prevoz za sve građane koji žele da sutra u Banjaluci prisustvuju manifestacijama povodom Dana Republike, a autobus iz Novog Grada polazi u 9.00 časova.

Image may contain: 1 person, standing and outdoor

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…