All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
utorak, 27 novembar 2018 17:47

POMOĆ PORODICI IKONIĆ

 Predstavnici Mikrokreditne organizacije "Eki" obezbijedili su sredstva za kupovinu peći za Ikoniće iz Novog Grada, koje je u martu zadesila nesreća kada se utopio trinaestogodišnji Damir, nakon čega je organizovana akcija za prikupljanje pomoći ovoj porodici koja nema riješeno stambeno pitanje.
Marina Ovuka, direktor Osnovne škole "Sveti Sava" koju je pohađao Damir, rekla je da je, u akciji koju je škola pokrenula nakon tragedije, kupljen plac za izgradnju kuće ovoj porodici. 

"Riječ je o nezaposlenoj samohranoj majci koja ima još dvoje djece. Akcija je završena u avgustu kada je i kupljen plac. U akciju su uključeni i Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske, federalno Ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica, te opština Novi Grad", rekla je Ovuka. 

Zamjenik načelnika opštine Novi Grad Bojan Lukač rekao je  da je opština obezbijedila kompletnu dokumentaciju neophodnu za izgradnju kuće porodici Ikonić. 

"Federalno ministarstvo obezbijedilo je građevinski materijal, a ostaje još da Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Srpske odobri 18.000 KM za građevinske radove", rekao je Lukač. 

Prema njegovim riječima, nakon toga će opština izabrati izvođača radova. 

Predstavnici Mikrokreditne organizacije "Eki" juče su uručili donaciju koja obuhvata nastavna sredstva za fizičko vaspitanje područnom odjeljenju Osnovne škole "Sveti Sava" u Gornjim Rakanima, a do kraja godine obezbijediće i donaciju za novogradsko Udruženje djece i omladine sa posebnim potrebama i njihovih roditelja "Iskra". 

Trinaestogodišnji Damir stradao je u martu u rijeci Uni, nakon prevrtanja čamca, a njegovo tijelo pronađeno je poslije gotovo mjesec dana. 

Image may contain: indoor

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…