All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
ponedeljak, 26 novembar 2018 06:28

Golić: Srpska neće prezati ni od međunarodne arbitraže

Potpredsjednica Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić poručila je da Srpska neće prezati ni od međunarodne arbitraže kada je riječ o sprečavanju Hrvatske da odlaže radioaktivni otpad nadomak granice sa BiH i centra Novog Grada.
 
Srebrenka Golić - Foto: RTRS
 

Golićeva je za "Euro Blic" istakla da je situacija ozbiljna i da je ovaj slučaj presedan u svjetskoj praksi.

"Iskreno vjerujem da ćemo u našim nastojanjima imati i podršku novoizabranih članova Predsjedništva BiH i da će oni daleko ozbiljnije od svojih prethodnika pristupiti ovom problemu i, zajedno sa novim sazivom Savjeta ministara BiH, pokazati mnogo više aktivizma na sprečavanju izgradnje odlagališta", rekla je Golićeva, koja je i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju.

Ona je dodala da resorno ministarstvo nije zvanično obaviješteno o nedavnoj odluci hrvatske Vlade o donošenju Nacionalnog programa sprovođenja strategije zbrinjavanja radioaktivnog otpada, iskorištenih izvora i istrošenog nuklearnog goriva, prema kojoj će otpad biti skladišten u kasarni Čerkezovac u opštini Dvor na neposrednoj granici sa BiH.

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača zatražio je od nadležnih institcija Republike Srpske i BiH da zaštite svoje građane.

"Kada se uzme u obzir da je kasarna Čerkezovac udaljena vazdušnom linijom manje od kilometra od bunara koji vodom snabdijeva Novi Grad, manje od dva kilometra od naših srednjih škola i manje od tri kilometra od centra grada, onda je jasno u kakvoj smo opasnosti", upozorio je Drljača.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…