All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
ponedeljak, 05 novembar 2018 08:45

Drljača: Moguće povećanje problema u vezi sa migrantima

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača rekao je  da je, nakon odluke nadležnih u Unsko-sanskom kantonu da se spriječi ulazak migranata na njihovo područje, evidentan veći broj ovih lica na području novogradske opštine i da će sutra o lokalnoj bezbjednosnoj situaciji raspravljati opštinski Forum za bezbjednost.
 
Miroslav Drljača - Foto: SRNA
 

"Do sada nije bilo ekscesa, ali je evidentno da se povećava broj lica koja žele da se domognu neke od zemalja EU. S druge strane, jasno je da im je ulazak u Hrvatsku onemogućen, a ukoliko i uspiju da ilegalno pređu granicu, uglavnom ih vraćaju na teritoriju BiH", kaže Drljača.

Drljača smatra da će migrantska kriza iz dana u dan biti sve veći problem s obzirom da predstoji zima, što će otežati boravak migranata na ovim prostorima, naglasivši da u opštini Novi Grad ne postoje uslovi za njihov smještaj.

On kaže da razumije očaj migranata koji imaju za cilj neku od evropskih zemalja, a zaustavljeni su na tom putu.

"Bez obzira na to što svi migranti koji su registrovani imaju slobodu kretanja, u Unsko-sanskom kantonu sprovode mjeru zabrane ulaska. Razumljiva je njihova odluka da se zaštite nakon što su vidjeli da nadležne institucije BiH nisu preduzele ništa konkretno u rješavanju ovog problema", rekao je Drljača.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…