All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
sreda, 31 oktobar 2018 20:15

OBILJEŽENA SLAVA OPŠTINE

U Donjem Duboviku, administrativnom centru opštine Krupa na Uni, danas je obilježena krsna slava ove lokalne zajednice - Sveti apostol i jevanđelista Luka.

Image may contain: one or more people, people standing, plant, tree, sky, outdoor and nature
Načelnik opštine Mladen Kljajić rekao je da je do kraja septembra realizovano oko 70 odsto opštinskog budžeta. 

"Ovogodišnji budžet planiran je u iznosu od 977.000 KM, a do kraja septembra realizovano je 680.000 KM. Nadamo se da će do kraja godine realizacija teći po planu", rekao je on . 

Kljajić je naveo da je ove godine planirano asfaltiranje 4,5 kilometara puteva, do sada je završeno 2,5 kilometara, a preostale dionice pripremljene su za asflatiranje. 

On je naveo da ovaj projekat, vrijedan 600.000 KM realizuje Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u programu Međunarodnog fonda za razvoj poljoprivrede /IFAD/ uz učešće opštine i građana od 20 odsto. 

"Osim toga, u toku su pripreme za izgradnju dva kilometra puta prema Donjim Petrovićima i još 1,5 kilometara u Srednjem i Malom Duboviku", rekao je Kljajić. 

Prema njegovim riječima, opština se kreditno zadužila 130.000 KM za sufinansiranje izgradnje puteva, a osim toga još 175.000 KM kredita predviđeno je za izmirenje obaveza iz ranijeg perioda. 

"Obaveze iz ranijeg perioda su bile u visini godišnjeg budžeta opštine, znatan dio je riješen i očekujemo da će za rješavanje svih obaveza biti potrebno manje od planirane četiri godine, odnosno da će to biti završeno iduće godine", kaže Kljajić. 

On je naveo da je u Hašanima, rodnom mjestu Branka Ćopića, završen podrumski kameni dio replike književnikove kuće, a da je u Doboju, gdje je sjedište firme "Benkos Bosna", izvođača radova, u toku montaža drvenog dijela. 

Kljajić kaže da je u narednom periodu planirano formiranje dobrovoljnog vatrogasnog društva u čijem sastavu će biti 12 vatrogasaca koji su završili obuku. 

Image may contain: 3 people, people standing

Povodom krsne slave opštine, danas su položeni vijenci i prislužene svijeće kod centralnog spomen-obilježja poginulim borcima Vojske Republike Srpske, a u Hramu Svetog Jovana Bogoslova služena je liturgija. 

Nakon slavskog obreda upriličen je slavski ručak. 

Konstitutivna sjednica Skupštine opštine Krupa na Uni održana je 31. oktobra 1997. godine, te je zbog toga Sveti apostol i jevanđelista Luka zaštitnik i slava ove lokalne zajednice. 

Image may contain: 4 people

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…