All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
subota, 27 oktobar 2018 09:03

DO KRAJA NOVEMBRA PODNIJETI ZAHTJEVE ZA PODSTICAJE

 Kooperanti njemačke firme "Kine" do 30. novembra mogu da podnesu zahtjeve za opštinske podsticaje za proizvodnju krastavaca kornišona.
Šef opštinskog Odsjeka za poljoprivredu Olivera Popović rekla je da opština podstiče ovaj vid proizvodnje sa 20 odsto od prodajne cijene krastavaca. 

Prema njenim riječima, u opštinskom budžetu za ove namjene predviđeno je pet odsto od ukupnih sredstava za podsticaje poljoprivredne proizvodnje u iznosu od 170.000 KM. 

Stručni saradnik firme "Kine" Miloš Đurašinović rekao je da je oko 50 odsto kooperanata koji su ove godine imali zasnovanu proizvodnju krastavaca već potpisalo ugovore za narednu sezonu. 

"Od druge polovine septembra počelo je potpisivanje ugovora za novu sezonu i do sada je polovina kooperanata obnovila ugovor. Uslovi za narednu godinu ostaju isti", rekao je Đurašinović.

Kooperanti ove firme, njih 219 u 14 opština, ove sezone isporučili su oko hiljadu tona krastavaca kornišona proizvedenih na 15,4 hektara. 

Proizvođači u opštinama Novi Grad i Krupa na Uni, njih 79, isporučili su oko 400 tona krastavca sa površine od oko pet hektara. 

NJemačka firma "Kine" organizuje proizvodnju krastavaca četiri sezone, a kooperantima obezbjeđuje kompletan repromaterijal i stručnu podršku na terenu. 

Ukoliko je proizvodnja zasnovana na jedan dunum i više, otkupna cijena po kilogramu je 1,30 KM, a za površine do jedan dunum - 1,20 KM. 

Za drugu klasu otkupna cijena je 0,50 KM, a za treću 0,15 KM.

Резултат слика за krastavci kine

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…