All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
sreda, 24 oktobar 2018 16:34

Prisustvo migranata usložnjava bezbjednosnu situaciju

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača smatra da sprovođenje najavljene odluke o zaustavljanju daljeg priliva migranata u Unsko-sanski kanton usložnjava bezbjednosnu situaciju na području ove opštine.

Drljača je rekao da Policijska stanica Novi Grad čini sve da ne dođe do neke krizne situacije nakon što je jutros policija Unsko-sanskog kantona između Blatne i Bosanske Otoke izvela 12 migranata iz autobusa na redovnoj liniji Banjaluka-Bihać.

"Ukoliko se istraje u namjeri da im se ne dozvoli ulazak na područje Unsko- sanskog kantona, tražimo od policijskih struktura da bude razriješena ova situacija s obzirom da su migranti, praktično, na entitetskoj granici, dvadesetak kilometara od gradskog područja. Opština Novi Grad nema ni smještajne ni materijalne kapacitete za smještaj migranata i njihovo prisustvo na području naše opštine dovelo bi do problema", rekao je on.

Drljača je naveo da građani koji žive u naseljima koja se u blizini entiteske granice treba da budu oprezni i da, ukoliko primijete kretanje migranata, o tome obavijeste Policijsku stanicu Novi Grad.

Danas je pojačano prisustvo policije s obje strane entitetske granice, a migranti su primijećeni na Unskoj pruzi kod Bosanske Otoke.

Image may contain: plant, tree, sky, grass, outdoor and nature

 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…