All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
petak, 19 oktobar 2018 14:16

OBILJEŽEN SVJETSKI DAN JABUKA

- U Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Novom Gradu danas je priređen prigodan program povodom Svjetskog dana jabuka koji se obilježava 20. oktobra.
Zamjenik direktora škole Tatjana Vujanović rekla je da su program zajedno pripremili učenici i nastavnici kako bi podsjetili koliko je jabuka bitna za ishranu i zdravlje. 

"Zahvalni smo Dijani Šobot Petić, vlasnici firme iz Beograda, koja je poklonila jabuke, majice i sportsku opremu za učenike naše škole. Naravno, zahvalni smo i majkama naših učenika koje su nam pripremile slastice od jabuka", rekla je Vujanovićeva. 

Image may contain: 7 people, people eating, people sitting, table and food

Učenici su u prigodnoj prezentaciji imali priliku da se podsjete koliko je jabuka značajna za ishranu, odnosno koliko povoljno utiče na zdravlje. 

Pjesmice i recitacije koje su za danas pripremljene govorile su o ovom voću, a na kraju su uručena priznanja za najbolje učeničke likovne i literarne radove na temu jabuka. 

Tradicija označavanja 20. oktobra - Dana jabuka započela je 1990. godine u Londonu s ciljem predstavljanja njenih zdravstvenih kvaliteta i prikazivanja mnoštva sorti jabuka koje se u Engleskoj uzgajaju.

Image may contain: 6 people, people smiling, people eating, people sitting, table and food

 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…