All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
petak, 28 septembar 2018 19:30

Održano predavanje o razvojnim deformitetima

Primarijus doktor Mirko Sovilj smatra da je veoma važno na vrijeme prepoznati znakove razvojnih deformiteta kako bi se liječili neopearativno.

Sovilj, koji je danas održao predavanje učenicima nižih razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Novom Gradu i njihovim roditeljima, istakao je da je veoma bitno da djeca zdravo odrastaju.

"Važno je da se povremeno provode sastanci sa ljekarima koji se bave problemima razvojnih poremećaja, da skrenemo pažnju na promjene koje roditelji, ukoliko su upoznati, mogu da prepoznaju ranije i dovedu dijete na pregled prije nego što dođe do funkcionalnih poremećaja", rekao je on.

Image may contain: 1 person, standing, shoes and indoor

On je naveo da je danas govorio o urođenim anomalijama,faktorima rizika, razvojnim poremećajima ekstremiteta i razvojnim oboljenjima kičmenog stuba.

"Bitno je da se poremećaju prepoznaju u ranoj fazi deformiteta, da se pristupi neoperativnom liječenju kako bi se izbjeglo operativno liječenje", rekao je Sovilj.

Direktor škole Miranda Baltić kaže da je predavanje održano u sklopu projekta "Briga o djeci, zajednička odgovornost i obaveza".

"Ovo predavanje je značajno zbog činjenice da učenici nose teške torbe, nepravilno sjede i nemaju dovoljno fizičkih aktivnosti što se održava na povećaj broj djece sa deformitetima", rekla je ona.

Baltićeva kaže da se u sklopu ovog projekta redovno održavaju i predavanja o reproduktivnom zdravlju za učenike devetih razreda.

Image may contain: 16 people, people smiling, people sitting, crowd and indoor

 

 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…