All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
subota, 08 septembar 2018 11:30

UVEDEN SISTEM ELEKTRONSKOG POSLOVANJA

 U Novom Gradu je  ozvaničen početak rada sistema elektronskog poslovanja opštinske administracije u šta je uloženo 40.000 KM, od čega je 32.000 finansirala EU, a 8.000 KM opština Novi Grad.
Osim aplikacije, sa radom počinje i veb-sajt na kojem građani mogu da podnose onlajn zahtjeve, ukazuju na probleme ili daju sugestije. 

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača uručio je sertifikate za 62 službenika opštinske administracije koji su završili obuku za korištenje aplikacije. 

"Ovo je veoma važan projekat koji će omogućiti bolju komunikaciju građana sa opštinskom administracijom. Osim toga, građani mogu da riješe neke probleme, a da ne dolaze u zgradu opštine. Ima još projekata koji su planirani, a koji će obezbijediti da administrativna služba u pravom smislu bude servis građana", rekao je Drljača. 

Izudin Čeliković iz firme "Imel", koja je uspostavila sistem za upravljanje dokumentima i sistem elektronske uprave, očekuje da će rezultati biti vidljivi. 

"Omogućeno je da građani dobiju kvalitetniju uslugu, te da administracija bolje koristi svoje resurse. Osim toga, obezbijeđeno je praktično funkcionisanje, bez papirologije unutar opštine", rekao je on. 

Osim mogućnosti elektronskog podnošenja zahtjeva, aktivni su i servisi "E-matičar", "E-dijaspora" i "48 sati servis" što je i vrijeme u kojem administracija treba da odgovori na pitanja koja im budu postavljena preko sajta. 

Projekat "E-uprava" je realizovan u sklopu programa "Lokalni integrisani razvoj" koji realizuje Razvojni program UN. 

Image may contain: 13 people, people smiling, people standing

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…