All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
četvrtak, 06 septembar 2018 05:51

Uklonjena i neutralisana avio- bomba

Tim za podvodno deminiranje Republičke uprave Civilne zaštite je iz korita rijeke Sane u Novom Gradu uklonio avio-bombu zaostalu iz Drugog svjetskog rata, koja je zatim neutralisana u napuštenom kamenolomu u Petkovcu.
Direktor ove uprave Mile Međed rekao je da se radilo o zahtjevnoj akciji koja je uspješno odrađena.

"Riječ je o eksplozivnoj napravi teškoj 226 kilograma, koja u sebi ima 40-50 kilograma eksploziva. U današnjoj akciji posmatrači su bili kolege iz Ministarstva unutrašljih poslova Češke, s kojima imamo jako uspješnu saradnju unazad godinu i po dana", rekao je on.

Prema njegovim riječima, timovi za deminiranje i spasavanje na vodi i pod vodom Republičke uprave Civilne zaštite osposobljeni su i opremljeni za zadatke koji su u njihovoj nadležnosti.

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača naveo je da je  akcija bila veoma važna i da su segmenti bili dobro pripremljeni.

"Sama akcija uklanjalja bombe iz korita trajala je 30 minuta što pokazuje da su sve službe dobro odradile pripremu", rekao je on.

Drljača je rekao da na lokaciji na kojoj je  izvedena akcija, ispod mosta na rijeci Sani ima još jedna avio-bomba, a uzvodno kod željezničkog mosta njih nekoliko.

U pripremi ove akcije rečeno je da će u narednom periodu timovi Republičke uprave Civilne zaštite sa kolegama iz Češke obaviti izviđanje korita rijeke Sane i lociranje zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava i da će ovaj posao trajati 10 do 15 dana.

Image may contain: one or more people and outdoor

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…