All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
utorak, 04 septembar 2018 14:54

Sutra uklanjanje avio- bombe

U srijedu 5. septembra ,od 16.00 do 18.00 časova, pripadnici Republičke uprave civilne zaštite – Sektor za deminiranje vršiće uklanjanje neeksplodiranih ubojnih sredstva -  avio bombe (težine 226 kg zaostale iz Drugog svjetskog rata) iz korita rijeke Sane - lokacija ispod mosta na rijeci Sani u Novom Gradu.

S tim u vezi  Opštinski štab za vanredne situacije izdao je Naredbu o privremenom udaljavanju, privremenoj zabrani kretanja i boravka na otvorenom prostoru na dijelu teritorije Opštine Novi Grad u periodu od 16,00 do 18,00 časova.

U skladu s Naredbom obavezno je privremeno udaljavanje (evakuacija) stanovništva u poluprečniku od 200 metara od mosta na Sani, što se odnosi na ulice: dio ulice Kej Vojvode Stepe (do raskrsnice sa ulicom Miloša Obilića), dio ulice Miće Šurlana (zaključno sa apotekom ''B - pharm'' i apotekom ''Medicus''), ulica Braće Jugovića, kao i dio ulice Banjalučke (zaključno sa beznziskom pumpom ''Nestro petrol'' i Univerzitetom ''Apeiron''), dio ulice Kulska obala (zaključno sa carinskim terminalom) i dio ulice Kralja Petra I Oslobodioca (zaključno sa upravnom zgradom ''Interpromet'' i Upravom za indirektno oporezivanje BiH).

Kretanje i boravak stanovništva na otvorenom prostoru, zabranjen je u dijelovima naselja Caprag, Urije i Prekosanje u poluprečniku od 400 m od mosta na rijeci Sani, i to u sljedećim ulicama: ulica Kulska obala (do pružnog prelaza), Banjalučka ulica (do nadvožnjaka), Radnička ulica (od pružnog prelaza do ravni sa preduzećem ''Fani'' d.o.o.), dio ulice Ive Andrića (do raskrsnice sa Sanskom ulicom), dio ulice Mladena Stojanovića (do zgrade KOC-a), Kej Vojvode Stepe (do marketa ''Kort''), Miloša Obilića (zaključno sa Poslovnicom Fonda zdravstvenog osiguranja RS), Petra Pecije (do ‘’Konzuma’’) i Karađorđa Petrovića (zaključno sa ‘’drugim’’ neboderom).

U zoni poluprečnika od 800 m od mosta na Sani, zabranjen je saobraćaj vodenim putem, a građani su dužni da prije napuštanja objekata izvrše otvaranje svih zastakljenih površina.

Saobraćaj će biti potpuno obustavljen na dionicama magistralnih puteva koji prolaze kroz teritoriju opštine Novi Grad i to:

  • na dijelu magistralnog puta M 4 Novi Grad – Prijedor od mosta na rijeci Sani do raskrsnice sa Partizanskim putem
  • na dijelu magistralnog puta M 14 Novi Grad – Kostajnica od mosta na rijeci Sani do raskrsnice sa Radničkom ulicom
  • na dijelu magistralnog puta M 4 koji obuhvata ulicu Miće Šurlana do raskrsnice sa ulicom Mladena Stojanovića

 

Početak i završetak akcije neutralizacije eksplozivnog sredstva zaostalog iz rata avio bombe MC 500 LB, biće označen zvučnim signalima – sirenom za uzbunjivanje iz Opštinskog centra za obavještavanje, kao i preko sredstava informisanja, a  stanovništvo navedenih naselja se poziva da sarađuje sa organima javnog reda i drugim službama zaštite i spasavanja – pridržavajući se njihovih uputstava radi izbjegavanja mogućih bezbjednosnih rizika.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…