All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
utorak, 04 septembar 2018 10:26

Nastavljena izgradnja rodne kuće Branka Ćopića

U Hašanima, rodnom mjestu književnika Branka Ćopića, u opštini Krupa na Uni nastavljena je izgradnja replike piščeve rodne kuće, potvrdio je danas načelnik ove opštine Mladen Kljajić.
"Mi ne znamo kojim intenzitetom će biti natavljena gradnja. Opština Krupa na Uni nema potpisan bilo kakav ugovor sa izvođačem radova, niti znamo da li postoje neki rokovi", rekao je Kljajić, napominjući da su radovi nastavljeni u petak, 31. avgusta i da očekuje da će konačno biti završen ovaj projekat. 

Predstavnik preduzeća "Benkos Bosna" iz Doboja Mevludin Bećirović rekao je  da je u toku zidanje podrumskih prostorija što će biti završeno za desetak dana. 

Bećirović je istakao da je obezbijeđen materijal za podrumske prostorije, ali nije mogao precizirati da li je izvođaču radova doznačen sav novac za završetak izgradnje. 

U projektu izgradnje replike rodne kuće pisca Branka Ćopića opština Krupa na Uni je imala obavezu pripreme dokumentacije i infrastrukture, a izvođača je birao donator Vlada Azerbejdžana. 

Donatorska sredstva nisu bila usmjerena u budžet opštine Krupa na Uni, već direktno od donatora izvođaču radova, a Skupština opštine Krupa na Uni je u septembru prošle godine samo prihvatila donaciju Ambasade Azerbejdžana od 26.000 evra. 

Izgradnja replike Ćopićeve rodne kuće je počela 24. novembra prošle godine, ali je nakon izvođenja zemljanih radova bila prekinuta, te je nastavljena prije nekoliko dana.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…