All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
utorak, 04 septembar 2018 08:56

Dogovoren operativni plan za ukanjane avio- bombe

U Novom Gradu sutra će biti uklonjena avio-bomba, teška 226 kilograma, koja je zaostala iz Drugog svjetskog rata ispod mosta na rijeci Sani, a stanovništvo treba da slijedi uputstva da bi akcija protekla bezbjedno.
Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača rekao je danas, nakon sjednice Štaba za vanredne situacije, da će početak uklanjanja bombe u 16.00 časova označiti sirene, te da će biti preduzete sve bezbjednosne mjere. 

On je naveo da tokom izvođenja akcije neće raditi školske i predškolske ustanove, a saobraćaj će biti zaustavljen u rizičnim zonama. 

"Građani treba da slijede uputstva. Naredbom je predviđena evakuacija stanovništva u radijusu 200 metara od lokacije na kojoj je bomba. Građani prije toga treba da otvore prozore i sve staklene površine. Ta odredba odnosi se i na privredne subjekte. U radijusu 200-400 metara od lokacije na kojoj je bomba biće zabranjeno kretanje. Sirene će označiti i kraj akcije", naglasio je Drljača. 

On je dodao da će nadležne službe danas upoznati privrednike, škole i vrtić o naredbi, a tokom dana biće održan sastanka sa predsjednicima zajednica etažnih vlasnika koji će upoznati stanare. 

Bombu će ukloniti timovi za podvodno deminiranje Republičke uprave Civilne zaštite i demineri iz Češke, a zatim će biti neutralisana u napuštenom kopu u Petkovcu kod Novog Grada. 

Image may contain: outdoor

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…