All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
ponedeljak, 03 septembar 2018 16:03

U srijedu akcija uklanjanja avio- bombe

Akcija uklanjanja avio-bombe ispod mosta na rijeci Sani u Novom Gradu biće obavljena u srijedu, 5. septembra, dogovoreno je danas na sastanku predstavnika Republičke uprave Civilne zaštite i opštine Novi Grad.
Bombu će ukloniti timovi za podvodno deminiranje Republičke uprave Civilne zaštite i demineri iz Češke.

Direktor Republičke uprave Civilne zaštite Mile Međed kaže da će akcija početi u 16.00 časova.

"Po našim saznanjima, riječ je o neeksplodiranoj minsko-eksplozivnoj napravi teškoj oko 226 kilograma. Sve aktivnosti biće sprovedene u skladu sa propisima. Akciju će sprovesti deminerski timovi Republičke uprave i demineri iz Češke, što će biti naša druga zajednička akcija u Novom Gradu", rekao je Međed.

On je naveo da su na sastanku definisani detalji u vezi sa obezbjeđenjem stanovništva u blizini lokacije na kojoj će se obaviti uklanjanje bombe.

Pomoćnik direktora Dragan Kos je rekao da će za akciju biti zatražena obustava saobraćaja na magistralnom putu.

"Ronilački timovi su obavljali izviđanje nekoliko puta, zadnjih dana intenzivno. Nakon akcije u srijedu, u saradnji sa češkim timom biće nastavljene aktivnosti lociranja još jedne naprave koja je po našim saznanjima ispod mosta", rekao je Kos.

Zamjenik načelnika opštine Bojan Lukač kaže da će akcija biti izvedena u vrijeme kad je smanjen intenzitet saobraćaja na mostu na rijeci Sani.

"Opština će u saradnji sa Republičkom upravom civilne zaštite sprovesti sve mjere i radnje da bi akcija završila bezbjedno. Sutra ujutro biće održana sjednica Štaba za vanredne situacije, a nakon toga će biti izdato saopštenje za javnost sa preciznim preporukama građanima", rekao je on.

Lukač kaže da će u vrijeme izvođenja akcije biti evakuisani građani na udaljenosti 200 metara od lokacije na kojoj je bomba, kretanje će biti zabranjeno u prečniku 400 metara, a upozorenje će važiti za udaljenost 1.000 metara.

Osim toga od nadležnih ministarstava biti zatražena saglasnost za obustavljanje saobraćaja u vremenu 16.00 do 18.00 časova.

Lukač će naveo da posredstvom Ministarstva civilnih poslova u sklopu projekta Razvojnog programa UN-a /UNDP/ u narednom periodu biti organizovana akcija pretraživanja korita rijeke Sane od željezničkog do mosta na rijeci Sani koja će trajati 10 do 15 dana, a tokom koje će biti detektovana preostala minsko- eksplozivna sredstva u koritu rijeke.

Image may contain: 4 people, people smiling, people sitting, table and indoor

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…