All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
ponedeljak, 03 septembar 2018 10:10

Počela nastava u četiri osnovne i dvije srednje škole

Jutros je u Novom Gradu počela nastava za 1.590 učenika osnovnih i 818 učenika srednjih škola, potvrđeno je Srni a učenici dvije područne škole nastavu će pohađati u objekti koji su rekostruisani zahvaljujući pomoći Vlade Srbije u iznosu od 50.000 evra.

 

Direktor Osnovne škole "Dragan Vujanović" Svodna Miodrag Zorić rekao je da je za kompletnu sanaciju područne škole Radomirovac uloženo 80.000 KM.

 

"Skoro svi radovi su završeni ostali su neki detalji ali nastava je počela redovno i u ovoj školi jer poslovi ne ometaju izvođenje nastave", rekao je on.

 

Zorić je naveo da u ovoj školskoj godini u školi u Svodni nastavu pohađa 230 učenika u 17 odjeljenja te da je u prvim razredima 28 prvačića.

 

"I ove školske godine dobili smo saglanost resornog ministarstva za jutarnje čuvanje. Djeca koja putuju vrijeme do polaska autobusa provode u školi uz nadzor nastavnika i za to vrijeme rade zadaću. Prosječno u ovom programu imamo 40- 60 učenika", naveo je on.

 

Zorić kaže da je ova škola uključena u projekat Dositej koji realizuje Ministarstvo prosvjete i kulture i da će u okviru projekta biti opremljene dvije učionice.

 

Direktor Osnovne škole "Sveti Sava" Marina Ovuka kaže da je u područnom odjeljenju ove škole u Blatni zahvaljujući sredstvima Vlade Srbije i uz podršku opštine Novi Grad postavljena nova stolarija i uređen sportski teren.

 

Ona je podsjetila da je ove godine završena reksotrukcija područne škole Velika Rujiška za šta je iz kabineta predsjednika Republike Srpske obezbijeđeno 20.000 KM.

 

"Kad je u pitanju naša škola obezijeđeni su još neki manji projekti za sportski teren u centralnoj školi i igraonica na otvorenom u Gornjim Rakanima", kaže Ovuka.

 

Prema njenim riječima ove školske godine u Osnovnoj školi "Sveti Sava" nastavu pohađa 606 učenika u 39 odjeljenja a prvi put u školskim klupama su 44 prvačića.

 

Ovuka kaže da u ovoj školi radi jedno odjeljenje specijalne nastave i da uz postojeći stručni kadar tri godine imaju saglasnost za asistenta u nastavi.

 

U Osnovnoj školi "Vuka Karadžić" je 637 učenika od kojih su 73 učenika prvog razreda a nastava je organizovana u 39 odjeljenja.

 

"Nastava je počela po planu i programu a sutra će biti organizovan prigodan program za prvačiće", rekla je direktor škole Miranda Baltić.

 

U Osnovnoj školi "Branko Ćopić" Donji Agići danas je počela natava za 117 učeniak od kojih je 14 prvačića.

 

Direktor škole Mileko Tomić kaže da je danas nastava počela bez problema u svih 13 odjeljenja u centralnoj i područnim školama.

 

Sekretar Auto- moto društva "Una" Novi Grad  Slobodan Ličina rekao je da su članovi društva zajedno sa pripadnicima Policijske stanice Novi Grad danas dijelili edukativne materijale učenicima nižih razreda sonovnih škola.

 

U Gimanziji "Petar Kočić" nastavu pohađa 217 učenika u 10 odjeljenja.

 

Direktor Gimanzije Zoran Marić je rekao da u ovoj školi imaju 41 učenika prvih razreda.

 

Direktor Srednjoškolskog centra "Đuro Radmanović" Gordana Vujanović kaže da je danas počela nastava za 601 učenika među kojima je 123 učenika prvih razreda i da je nastava organizovana u 23 odjeljenja.

 

Načelnik opštinskog Odjeljenja za društvene djelatnosti Borivoj Japundža kaže da je na početku nove školske godine organizovan prevoz učenika.

 

On je podsjetio da da će i ove školske godine opština subvencionisati prevoz učenika iz socijalno ugroženih porodica koje primaju novčanu ili pomoć za njegu drugo lica, djece i omladine sa posebnim potrebama te porodica sa četvoro i više djece a zahtjevi se predaju od danas.

Image may contain: 14 people, people smiling, people standing, child and outdoor

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…