All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
ponedeljak, 03 septembar 2018 09:49

Završen Šesti festival pozorišnog stvaralaštva

Dodjelom priznanja  u Novom Gradu je završen Šesti festival pozorišnog stvaralaštva.

Predstava "Ostajete" Nezavisne scene Nezavisnog univerziteta osvojila je i nagradu za najbolju predstavu u cjelini, nagradu za najbolju žensku ulogu u predstavi koja je pripala Branki Mišić i nagradu za najbolji originalni dramski tekst Ljiljana Čekić.

Predstava "Mir" Mostarskog teatra mladih osvojila je nagradu za režiju koju potpisuje Sead Đumić, nagrada za najbolju glavnu ulogu koja je pripala Ali Kamer Aksoy i nagradu za najbolju sporednu mušku ulogu koju je osvojio je Faris Količić.

U kategoriji predstava za djecu predstava "Palata smijeha" Dramskog studija "Maske" Kostajnica osvojila je nagradu za najbolji tekst koja je pripala Ognjenu Bogdanoviću, nagrada za najbolju sporednu ulogu u predstavi koju je osvojila Ana Đenadija te pohvalu za najbolju kolektivnu igru.

Predstava "Kako nasmijati princezu" Dramska scena SPKD "Prosvjeta" Prnjavor osvojila je nagradu za najbolju predstavu u cjelini, nagradu za najbolju kostimografiju, nagradu za najbolju sporednu ulogu krojača Adnanu Selimoviću i nagradu za najbolju režiju Brankici Radonjić.

Izvršni direktor teatra "Scena" Srećko Marčeta zahvalio je učesnicima i publici koja je podržala festival.

"Festival pozorišnog stvaralaštva se održao šest godina, nadamo se da će tako biti i u budućnosti i da će u programu biti kvalitetne predstave", rekao je Marčeta.

Festival pozorišnog stvaralaštva koji uz podršku Kulturno- obrazovnog centra i opštine Novi Grad organizuje teatar Scena počeo je 25. avgusta a sinoć je završen takmičarski dio.

Nakon uručivanja priznanja  teatar "Scena" odigrao je predstavu "Sama u kući".

Image may contain: 4 people, wedding and indoor

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…