All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
subota, 07 jul 2018 20:56

Predstavljen roman "Pedeset ljubavnih a jedna čemeruša"

U Novom Gradu večeras je predstavljen roman Nenada Suzića "Pedeset ljubavnih, a jedna čemeruša".

Književnik Ranko Pavlović kaže da je nakon brojnih stručni i naučnih djela, Suzić napisao savremeni roman.

"Suzić je uspio na vrlo zanimljiv način naučnu fantastiku da uvrsti u ovo vrijeme i jednu ljubavnu priču, i da sve to protka poezijom koja, na neki način, drži na okupu junake romana - profesora i asistentkinju, ali su jednako interesantni i vanzemaljci i podzemaljci, tako da imamo jedno sasvim novo književno djelo koje će sigurno imati svoje čitaoce", rekao je Pavlović.

Suzić kaže da je nakon stručnih radova, njih 230, od čega 29 knjiga, napisao i ovu 30. knjigu misleći da će to biti odmor.

"Kad sam počeo da pišem mislio sam da ću odmoriti, ali je bilo teže nego pisati stručno djelo. Nastalo je kao književno djelo. Miješao sam poeziju i prozu, usudio se poigrati književnim žanrovima", kaže Suzić.

Prema njegovim riječima, ideja za naslov djela potekla je od Pabla Nerude i "Dvadeset ljubavnih pjesama i jedna očajnikova".

"Ja sam napisao `Pedeset ljubavnih, a jedna čemeruša`, a čitalac mora sam saznati koja je", kaže Suzić, koji je roman promovisao u amfiteatru Kulturno-obrazovnog centra.

Zamjenik načelnika opštine Bojan Lukač rekao je da je promocija održana u sklopu manifestacija koje se u Novom Gradu održavaju povodom Dana opštine - Petrovdana.

"Opština Novi Grad je pomogla izdavanje ovog djela i ponosni smo na našeg sugrađanina koji nije zaboravio svoje korijene", rekao je Lukač.

Direktor Kulturno- obrazovnog centra Dražen Babić zahvalio je autoru jer je odabrao ovu ustanovu za prvu promociju romana.

 

Image may contain: 3 people, people sitting

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…