All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
četvrtak, 05 jul 2018 20:42

Održani 9. Pjesnički susreti Potkozarja

U Narodnoj biblioteci u Novom Gradu večeras su održani Pjesnički susreti Potkozarja na kojima je poeziju govorilo devet pjesnika iz Republike Srpske i Srbije.
Na 9. Pjesničkim susretima Potkozarja, koji su održani u okviru obilježavanja Petrovdana - Dana opštine Novi Grad, poeziju su govorili Zdravko Zgonjanin Baćo iz Bijeljine, Jovanka Stojčinović Nikolić iz Doboja, Ranko Risojević i Predrag Bjelošević iz Banjaluke, Stevan Tontić iz Novog Sada, Živko Vujić iz Laktaša, Goradana Kujić iz Prijedora, te Nikola Dakić i Renata Pavković iz Novog Grada. 

Zgonjanin, na čiju inicijativu su i organizovani susreti Potkozarja, rekao je da pisci već devet godina daju svoj doprinos u obilježavaju ovog značajnog praznika za opštinu Novi Grad. 

"Mi to činimo iz ljubavi prema zavičaju. Ovi susreti imaju dušu i usmjereni su prema publici, našim čitaocima", rekao je Zgonjanin i izrazio očekivanja da će sljedeće godine pjesnički susreti biti organizovani u svjetlu jubileja - 10 godina postojanja. 

Predsjednik Udruženja književnika Republike Srpske Predrag Bjelošević smatra da su pjesnički susreti važni, kako za književnike, tako i za građane. 

"Važno je da ova manifestacija preraste u tradiciju i da učestvuju pisci iz Novog Grada kako bi se osmjelili da rade još više", rekao je Bjelošević. 

Direktor Narodne biblioteke Novi Grad Slobodanka Vujinović zahvalila je večeras učesnicima pjesničkih susreta i posjetiocima koji su podržali jednu od 17 manifestacija organizovanih povodom Dana opštine.

Image may contain: 6 people, people sitting and indoor

 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…